Astăzi, pe cocheta arenă din Şirineasa, Flacăra Horezu şi Cozia Călimăneşti se întâlnesc în finala Cupei României


• meciul va începe de la ora 18.00

 

După titlul de campioană judeţeană cucerit în urmă cu câteva zile, fotbaliştii de la Flacăra Horezu au, astăzi, posibilitatea de a realiza eventul. Formaţia din capitala ceramicii româneşti întâlneşte, cu începere de la ora 18.00, echipa Cozia Călimăneşti. Meciul va contra pentru ultimul act din cadrul Cupei României la fotbal – faza judeţeană şi se va disputa pe cochetul stadion din comuna Şirineasa, inaugurat recent de către primarul liberal al acestei localităţi, Dan Săraru.

Cele două cluburi s-au calificat în finala Cupei României după ce, în semifinale, au trecut de formaţiile Posada Perişani, respectiv CS Mădulari. Cozia Călimăneşti a avut parte de o dublă „de foc” în compania Posadei, fostă deţinătoare a titlului de campioană judeţeană şi a Cupei României. În primul tur, disputat pe stadionul din Călimăneşti, Cozia s-a impus, relativ surprinzător, cu 2-0. Avantajul obţinut de fotbaliştii din staţiune a cântărit destul de greu în ecuaţia semifinalei. Meciul retur, disputat pe stadionul „Oltchim” din Râmnicu Vâlcea a fost câştigat de către echipa considerată gazdă în acel joc, Posada Perişani, scor 3-1. Astfel, deşi scorul a fost unul de egalitate la finalul celor două manşe (3-3), golul marcat de fotbaliştii Coziei în deplasare a făcut diferenţa, iar echipa din staţiune a acces în ultimul act al întrecerii. Nu la fel de echilibrată a fost cea de-a doua semifinală. Din contră, Flacăra Horezu a reuşit un „tur de forţă” în faţa celor de la CS Mădulari, singura echipă din Seria Sud care a izbutit să pătrundă în „careul de aşi” al Cupei României – faza judeţeană. În meciul tur, disputat în comuna Mădulari, Flacăra a trecut de mai modesta adversară cu un categoric 4-0. În retur, pe stadionul „Treapt” din Horezu, olarii au făcut din nou instrucţie cu fotbaliştii din Mădulari, impunându-se şi mai clar decât în tur, scor final 5-0. Astfel, trebuie remarcat faptul că, asemenea meciului din finala campionatului, în ultimul act al fazei judeţene a Cupei României s-au calificat două echipe din Seria Nord. Se demonstrează încă o dată, dacă mai era cazul, că, cel puţin în acest sezon, echipele mai valoroase s-au aflat în partea de nord a judeţului, numele reprezentative fiind Flacăra Horezu, Posada Perişani şi Cozia Călimăneşti.

Din loturile echipelor care se vor întâlni astăzi pe stadionul din Şirineasa, cei mai cunoscuţi jucători sunt:

Cozia Călimăneşti: Radu Rusescu, Grigore Ceapă, Lucian Pătularu, Marian Chiripuş, Cosmin Smeadă. Antrenor Cristian Bora.

Flacăra Horezu: Ovidiu Ciortan, Răzvan Milosteanu, Raul Nistor, Ionuţ Vladu, Constantin Roncea. Antrenor Vasile Ilinca.

Poate a treia e cu noroc: Flacăra vrea să cucerească trofeul după două finale consecutive pierdute

Calificarea în ultimul act al întrecerii judeţene „knock-out” este cea de-a treia pe care Flacăra o reuşeşte consecutiv. În 2012, pe stadionul din Brezoi, gruparea din Horezu pierdea în faţa celei mai puternice echipe a momentului, Posada Perişani. Ulterior, în 2013, într-un meci jucat chiar pe stadionul „Treapt” din Horezu, echipa primarului liberal Ilie Fârtat era învinsă de către Hidroelectra Râmnicu Vâlcea, grupare aflată atunci „pe val” în judeţul nostru. Acea finală a fost mult mai dramatică decât cea din 2012. Flacăra şi Hidroelectra au încheiat la egalitate după cele 90 de minute ale timpului regulamentar de joc, scor 0-0. În cele două reprize de prelungiri, Hidro a marcat de trei ori şi s-a impus la scor de neprezentare, „furând” trofeul din fieful horezenilor şi realizând eventul. Exact acelaşi lucru doresc să facă, în 2014, fotbaliştii din capitala ceramicii româneşti. După titlul de campioană adjudecat vineri în faţa Posadei Perişani, Flacăra are posibilitatea de a realiza eventul, în eventualitatea unui succes obţinut în cupă, în compania Coziei Călimăneşti. „În acest sezon, avem, pentru a treia oară consecutiv, şansa de a câştiga cupa. Acum doi ani, am pierdut finala cu Posada Perişani, iar anul trecut, la noi acasă, cu Hidro Râmnicu Vâlcea. Sper ca anul acesta să fie în sfârşit cu noroc pentru noi şi să realizăm eventul”, a declarat antrenorul Flacărei, Vasile Ilinca.

Înaintea meciului de astăzi, programat cu începere de la ora 18.00 şi găzduit în premieră într-o localitate rurală, edilul comunei Şirineasa a lansat invitaţia de participare către toţi iubitorii fotbalului din judeţul Vâlcea. Dan Săraru le-a pregătit invitaţilor multe surprize, aceştia fiind aşteptaţi în tribunele cochetei arene cu muzică, preparate tradiţionale din carne de oaie, precum şi cu băuturi răcoritoare.