Astăzi, ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Moș Crăciun vine cu o frumoasă carte pentru copii: „Minunata aventură”


O carte, într-adevăr, minunată, scrisă de o cunoscută prozatoare, foarte îndrăgită de copii: Ana Andreescu. Volumul, ilustrat de Georgeta Gherghinoiu, a fost publicat de Editura Curtea Veche, din București.
„Minunata aventură” cuprinde treisprezece povestiri… despre candoare și lumea mirifică a copilăriei. Sunt scrise de o bunicuță cu har de scriitoare, prin frazele căreia curge o herghelie de luceferi. Metafora sa are contopită sensibilitate, gingășie și fierberea biruinței, iar basmul naturii cu păsări și animale are ca eroi copii cuminți, dar și ceva mai năzdrăvani. Tocmai fibrul acesta de adevăr îi dă fiecărei povestiri în parte o notă de suavitate și prospețime: „În noaptea următoare, elful de grădină Vava nu a dormit deloc. A ticluit un plan. Pisica Meme îi va fi de ajutor în ducerea acestuia la bun sfârșit.” Și povestirile curg pline de farmec și mister.