Astăzi, la Muzeul de Istorie, conferință și lansare de carte „100 de ani de la Marea Unire”


Marți, 27 noiembrie 2018, ora 11, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea a organizat conferința „100 de ani de la Marea Unire”, în cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” – proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Au conferențiat: prof. univ. dr. Silviu Miloiu (Universitatea Valahia din Târgoviște) – pe tema: Relațiile diplomatice dintre România și Antanta între Pacea de la București (1918) și Tratatul de pace de la Versailles (1919); dr. Gheorghe Negustor (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca) – pe tema: Marea Unire a românilor: miracol sau realism politic?; dr. Sorin Oane (Colegiul Național Alexandru Lahovari din Rm. Vâlcea) – pe tema: Vâlcea sub ocupația germană în Primul Război Mondial.
Cu acest prilej, a avut loc și lansarea cărții „De la Imperiu la Regat. Românii basarabeni și Marele Război” (Editori: Gheorghe Negustor și Mircea-Cristian Ghenghea). A prezentat prof. Cătălin Sîiulescu, Palatul Copiilor din Rm. Vâlcea.