Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 septembrie 2020

Astăzi, la Muzeul de Istorie, conferință și lansare de carte „100 de ani de la Marea Unire”


Marți, 27 noiembrie 2018, ora 11, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea a organizat conferința „100 de ani de la Marea Unire”, în cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” – proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Au conferențiat: prof. univ. dr. Silviu Miloiu (Universitatea Valahia din Târgoviște) – pe tema: Relațiile diplomatice dintre România și Antanta între Pacea de la București (1918) și Tratatul de pace de la Versailles (1919); dr. Gheorghe Negustor (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca) – pe tema: Marea Unire a românilor: miracol sau realism politic?; dr. Sorin Oane (Colegiul Național Alexandru Lahovari din Rm. Vâlcea) – pe tema: Vâlcea sub ocupația germană în Primul Război Mondial.
Cu acest prilej, a avut loc și lansarea cărții „De la Imperiu la Regat. Românii basarabeni și Marele Război” (Editori: Gheorghe Negustor și Mircea-Cristian Ghenghea). A prezentat prof. Cătălin Sîiulescu, Palatul Copiilor din Rm. Vâlcea.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate