Artiști cunoscuți îi vor încânta pe râmniceni la SĂRBĂTORILE DIN LUNA DECEMBRIE. Noaptea dintre ani va fi petrecută pe ritmurile create de CUZA, EMI ŞI CUCU


Primăria a pregătit pentru râmniceni, și în acest an, un program special pentru marile sărbători ale lunii decembrie, dar și pentru Revelion. În rândurile următoare, vă prezentăm programul manifestărilor organizate de Primăria municipiului în centrul Râmnicului (Scuarul Mircea cel Bătrân) sub genericul „Decembrie Magic”.

Ziua Națională

Debutul va fi făcut de spectacolul „La Mulţi Ani, România” dedicat Zilei Naţionale şi programat în data de 1 decembrie 2021, cu începere de la ora 18.00. Evenimentul va debuta cu aprinderea iluminatului festiv în spaţiul public central al oraşului, deschiderea oficială a Târgului „Decembrie Magic”. Pe scenă va urca ansamblul „Angel Voices”, coordonat de prof. Camelia Clavac, urmat, de la ora 19.00, de un concert de muzică populară şi patriotică susţinut de Adina Roşca (artist, realizator şi prezentator de emisiuni la radio şi televiziune) şi Cătălin Doinaş. Seara va fi încheiată de un foc de artificii programat în jurul orei 20.30.

Moș Nicolae

Al doilea eveniment public al lunii decembrie se va desfăşura duminică, 5 decembrie 2021: spectacolul „Ajunul lui Moş Nicolae” va debuta la ora 18.00 cu piesa de teatru „Muzicanţi de poveste” pusă în scenă de Teatrul Municipal „Ariel”. Apoi se vor aprinde luminile în bradul de Crăciun, iar toţi copiii prezenţi vor primi daruri din partea lui Moş Nicolae. Spectacolul se va încheia cu un concert de colinde susţinut de Călin Merca şi Emil Floare, împreună cu grupul coral „A Capella”.

Moș Crăciun

În preajma sărbătorii Naşterii Domnului, pe 23 decembrie 2021, se va desfăşura spectacolul „Vine, vine Moş Crăciun”. Cu începere de la ora 18.00, vor urca pe scenă coriştii ansamblului „Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, care vor interpreta colinde tradiţionale româneşti, dar şi din repertoriul international. Copiii prezenţi vor primi daruri chiar de la Moş Crăciun, care va face un popas în centrul Râmnicului. Seara dedicată copiilor va continua după ora 18.40 cu spectacolul „Dor de voi. XMas Party” susţinut de îndrăgita solistă din Republica Moldova Iuliana Beregoi. Vor fi o sută de minute incendiare de muzică, dans şi voie bună cu artista reprezentativă a „Generaţiei Z”.

Revelion 2022

Ultimul eveniment din cadrul „Decembrie Magic” este dedicat trecerii în noul an şi va fi desfăşurat doar în condiţiile unor derogări de la restricţiile actuale. Este vorba despre spectacolul „Revelion 2022”, care va începe pe 31 decembrie la ora 22.00 cu o sesiune muzicală de warm-up. Va fi urmată de un recital al tinerilor vâlceni din ansamblul „Voice Angels”, coordonat de prof. Camelia Clavac. Ultimele zeci de minute ale lui 2021 vor fi petrecute în compania trupei „Noaptea Târziu”, ai cărei protagonişti – Cuza, Emi şi Cucu – îi vor face pe cei prezenţi să intre în noul an cu zâmbetul pe buze. Miezul nopţii va fi marcat de un foc de artificii, iar petrecerea va continua şi în prima oră a lui 2022 cu un after-party în stil retro performat la platane de Dee Jay Cristi.
În conformitate cu reglementările în vigoare, în faţa scenei din Scuarul Mircea cel Bătrân va fi delimitat un spaţiu destinat publicului în care vor avea acces doar persoanele care prezintă un Certificat Verde ce atestă vaccinarea cu schema completă anti SARS-CoV-2 în urmă cu minim zece zile sau faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi doar în limita a patru metri pătrați pentru fiecare spectator.
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea