Arde-i, Flacăra!


• puhoaie de oameni se vor năpusti, sâmbătă după-amiaza, în Treapt, pentru a vedea promovarea ceramiştilor

Din 2011, atunci când Damila Măciuca promova în Liga a III-a în urma unui baraj disputat într-o singură manșă în compania campioanei județului Olt de la acea vreme, nicio altă grupare vâlceană nu a mai reușit o asemenea performanță. Rând pe rând, Posada Perișani (2012 – la Rovinari), Hidroelectra Râmnicu Vâlcea (2013 – la Slatina) și Flacăra Horezu (2014 – la Drobeta Turnu Severin) au ratat promovarea. Acum, odată cu schimbarea modului în care se decide accesul în Liga a III-a, Flacăra Horezu este decisă să răzbune ghinionul de anul trecut și să profite de faptul că meciul hotărâtor se joacă în propriul fief.
După cum au promis jucătorii pregătiți de antrenorul Vasile Ilinca, dacă vreți să deveniți martorii unei performanțe a fotbalului vâlcean, sunteți invitați, sâmbătă după-amiaza, la stadionul din Treapt. Să le ținem pumnii băieților noștri și.. să înceapă nebunia!

După ce a urmărit meciul tur, primarul Fârtat ne-a declarat:
„Flacăra Horezu este mai bună decât Cisnădie. Echipa noastră merită să reprezinte Vâlcea în Liga a III-a”
Bun cunoscător al fenomenului fotbalistic, primarul Ilie Fârtat a urmărit cu sufletul la gură meciul tur, disputat la Cisnădie, între Măgura din localitate și Flacăra. S-a încheiat 0-0, însă Flacăra a arătat în dese rânduri că a fost echipa mai bună, care merita să marcheze cel puțin un gol. De aceeași părere este și edilul horezean, care consideră că echipa vâlceană nu are cum să rateze promovarea în Liga a III-a. „Cred că s-a văzut în meciul tur care este raportul de forțe între cele două echipe. Flacăra Horezu este mai bună decât Cisnădie. Echipa noastră merită să reprezinte Vâlcea în Liga a III-a. Desigur, niciodată nu putem cunoaște ce se va întâmpla într-un meci, pentru că din motivul acesta fotbalul rămâne un sport foarte apreciat. Însă, dacă e să ne raportăm cel puțin la felul în care s-a desfășurat repriza a doua a meciului tur, indubitabil Flacăra merită să promoveze. S-a văzut pregătirea superioară a echipei noastre. Băieții au respectat sarcinile tactice și s-au comportat foarte bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Cunosc foarte bine felul în care antrenorul Ilinca îi pregătește pe jucători și am încredere că băieții vor face un meci foarte bun”, ne-a declarat, încrezător în șansele echipei sale, edilul Ilie Fârtat.

Fârtat: „Mediul de afaceri horezean poate susține o echipă în Liga a III-a”

„Întreaga depresiune Horezu este pregătită să aibă echipă de fotbal în Liga a III-a. Sunt mulți iubitori ai fotbalului în orașul nostru și în comunele învecinate care ar veni în număr foarte mare să vadă meciurile echipei noastre dacă vom juca în eșalonul al treilea. Pot să vă mai spun că și mediul de afaceri din orașul nostru, atât cât înseamnă acesta, este pregătit să susțină o echipă la un asemenea nivel. Oamenii care reprezintă pensiunile din zonă, firmele de transport, cât și alte societăți comerciale sunt dispuși să susțină activitățile sportive, în speță fotbalul. Desigur, și administrația locală va rămâne alături de acest fenomen, foarte iubit de publicul din zona noastră”, a încheiat Fârtat.

În atenția celor care merg la meciul de baraj cu mașina personală:
Strada stadionului va avea temporar sens unic
• accesul autoturismelor va fi permis dinspre DN 67 spre stadion, acestea urmând să plece apoi spre Măldărești

Reprezentanții Poliției locale și cei ai Jandarmeriei din Horezu se declară pregătiți pentru a asigura ordinea și liniștea înaintea, în timpul și după desfășurarea marelui meci de sâmbătă. Chiar dacă misiunea se anunță destul de complicată dat fiind numărul mare de spectatori care vor veni la meci, autoritățile și-au luat măsuri speciale pentru a preveni apariția oricărei probleme. Astfel, drumul ce duce spre stadion va avea temporar sens unic. Cei care vor veni la meci cu autoturismele personale trebuie să știe că accesul se va face, ca de obicei, dinspre drumul național. Însă, apoi, de la stadion, strada va avea sens unic și toate mașinile vor fi direcționate spre comuna Măldărești. De asemenea, în zona stadionului va fi creat un număr suplimentar de locuri de parcare, atât pentru autoturisme, cât și pentru mijloacele de transport în comun cu care va ajunge o parte a suporterilor,

Aproximativ 100 de fani sibienii și-au anunțat prezența la meci

Conform informațiilor pe care edilul Ilie Fârtat le avea, joi dimineața, dinspre reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției Locale, aproximativ 100 de fani sibieni vor ajunge sâmbătă în Horezu pentru a urmări meciul retur de baraj. Șeful administrației din Horezu speră ca totul să se desfășoare în bune condiții, fără incidente, bazându-se pe profesionalismul oamenilor de ordine.

Optimism pe linie printre primarii din zona Horezu
Gheorghe Dumbravă, primar Stoenești: „Vin la meci pentru o victorie, nu mă interesează neapărat scorul deși, dacă e să mă uit la cum am jucat în deplasare, cred că putem să-i batem. Scorul meu: 2-0!”
Toma Peștereanu, primar Costești: „Îi batem cu 3-1, fără prea multe discuții!”
Constantin Bănacu, primar Bărbătești: „ Cred că va fi un meci frumos, cu multe goluri și atmosferă de neuitat. Sunt convins că vor fi multe goluri, iar la final ne vom bucura toți cei din zona Horezu pentru această promovare mult așteptată. Batem cu 3-0! Ba nu, hai cu 3-1…”

Peste 1.500 de suporteri se pregătesc să ia cu asalt stadionul din Treapt
• autoritățile locale vor depune eforturile necesare pentru ca toată lumea să vadă meciul în condiții civilizate

Dat fiind interesul foarte mare generat de returul meciului de baraj dintre Flacăra Horezu și Măgura Cisnădie, capacitatea stadionul Treapt va fi serios pusă la încercare. Cele 500 de locuri vor fi cu siguranță insu­ficiente pentru cei aproximativ 1.500 de spectatori la care se așteaptă edilul Ilie Fârtat. Cu privire la acest as­pect, edilul din Horezu ne-a declarat: „Capacitatea stadionului nostru este prea mică pentru numărul mare de spectatori care vor veni la meci. Mă aștept să vină cel puțin 1.500 de oameni. Facem ce se poate ca toți să vadă meciul în condiții civilizate. Vom face în așa fel încât să nu se creeze haos și toată lumea să poată vedea meciul în condiții bune”.

„La Horezu, sunt încurajate toate sporturile și întotdeauna voi susține performanța”
• susține primarul Ilie Fârtat

Rezultatele foarte bune obținute de fotbaliștii de la Flacăra în ultimele două sezoane, atunci când elevii antrenorului Vasile Ilinca au cucerit tot ce se putea pe plan județean – două campionate și două cupe, nu sunt deloc întâmplătoare. Așa după cum ați putut afla și în alte rânduri din paginile cotidianului nostru, administrația locală a fost mereu aproape de sportul din Horezu, fotbalul câștigându-și meritat statutul de regină. „Noi, ca administrație locală, ne asociem cu performanța. La Horezu, sunt încura­jate toate sporturile și întotdeauna voi susține performanța. Acum, este ade­vărat că fotbalul a devenit o prioritate, date fiind rezultatele echipei. Însă voi continua să sprijin orice sport, în măsura posibilităților și a rezultatelor obținute. Acum trebuie să fim alături de echipa de fotbal și să sperăm că, împreună, vom ajunge în Liga a III-a”, ne-a precizat inimosul edil Ilie Fârtat.

„Mulțumesc primarilor din întreaga depresiune pentru susținere”
• afirmă primarul Ilie Fârtat

Nu în ultimul rând, primarul din Horezu a ținut să transmită, prin in­ter­mediul publicației noastre, apre­cie­­rea pe care o are pentru edilii din în­treaga depresiune. Fără să dea nu­me, Ilie Fârtat a dorit să le mulț­u­mească acestora pentru suportul și interesul acordate echipei Flacăra.
În această privință, edilul hore­zean ne-a declarat: „Profit de oca­zie și vreau să transmit prin inter­mediul ziarului Curierul de Vâlcea mulțumirile mele pentru toți primarii din zona Horezu, care au fost alături de echipa noastră în săptă­mânile acestea foarte importante, când Flacăra a jucat finala cupei, a campionatului și acum, în meciul de baraj. Unii primari din această zonă au fost prezenți chiar și la meciul de la Cisnădie. Asta arată cât de mari sunt interesele și dorința vâlcenilor ca o echipă din județul nostru să facă pasul spre Liga a III-a”.

„Cred că putem aduce o bucurie iubitorilor fotbalului din judeţ”
• consideră antrenorul Vasile Ilinca

Reputatul antrenor de pe banca tehnică a grupării horezene Flacăra crede cu tărie în şansele echipei pe care o pregăteşte de a accede în Liga a III-a. Şi nici nu ar avea motive să se îndoiască. Flacăra are un lot valoros, echipa noastră putându-se lupta, de la egal la egal, cu orice campioană judeţeană din ţară. Iar după ce a văzut îndeaproape potenţialul grupării Măgura Cisnădie în meciul tur de baraj, Vasile Ilinca este de părere că echipa pe care o pregăteşte poate obţine promovarea în Liga a III-a şi aduce o mare bucurie iubitorilor fotbalului din judeţul nostru.
„Am avut un sezon greu, vă daţi seama, cu multe meciuri. Mă bucur foarte mult că am rămas neînvinşi în meciuri oficiale de atâta de timp, iar asta dă un moral bun băieţilor noştri. Am plecat neînvinşi de la Cisnădie, însă după acea remiză nu pot spune neapărat că noi pornim cu prima şansă pentru promovare. Fiecare echipă are şansa ei. Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să tratăm meciul de sâmbătă cu aceeaşi seriozitate maximă. Băieţii sunt motivaţi, ştiu că mai au puţin şi pot ajunge în Liga a III-a. S-au pregătit foarte bine şi am încredere că vor da totul pe teren pentru a promova. Cred că putem aduce o bucurie iubitorilor fotbalului din judeţ. Mă aştept să vină foarte multă lume la stadion. Sper ca şi vremea să ţină cu fotbalul şi să nu plouă”, ne-a declarat Vasile Ilinca, antrenorul de la Flacăra.