Apropierea anotimpului rece a sporit numărul furturilor de cărbune


Joi, 14 noiembrie, poliţiştii Transporturi Feroviare Vâlcea au organizat o acţiune împreună cu cei din oraşul Berbeşti, aceasta desfăşurându-se pe secţia de cale ferată 205 Băbeni – Alunu, cât şi pe raza localităţii Berbeşti. Scopul a fost acela de a preveni şi combate actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cerşetorie, vagabondaj, a furturilor de la infrastructura feroviară, de şi din vagoane. Cu această ocazie, a fost controlat un centru de colectare a deşeurilor feroase şi trei staţii şi triaje. De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 600 lei şi a fost constatată o infracţiune.

În staţia C.F. Berbeşti a fost depistat Marian M., de 34 ani, din oraş, în timp ce transporta 1.000 kg cărbune ce fusese sustras din vagoanele aflate garate în staţie. Întreaga cantitate de cărbune a fost lăsată în custodia Primăriei oraşului Berbeşti.

Ulterior, în jurul orei 15.15, oamenii legii au oprit, tot pe raza oraşului Berbeşti, o autoutilitară condusă de Aurel D., de 32 ani, din localitate, care transporta lignit fără documente de provenienţă. Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cărbunele confiscat fiind lăsat în custodia UMC Berbeşti.