Aproape jumătate din echipa de consilieri ai primarului Bănacu schimbă sexul!


• lista PSD-ului pentru bătălia Bărbăteștiului va avea cel puțin trei locuri eligibile pentru femei cu vârsta de până în 40 de ani

Liderul organizației locale și, în același timp, primarul comunei Bărbătești, Constantin Bănacu, va opta la scrutinul din iunie pentru o schimbare majoră… de sex… a listei de consilieri. Social-democratul vrea să meargă, de această dată, pe mâna femeilor și nu a oricăror femei, ci unele tinere și educate: „Vom avea minim trei doamne profesoare pe locuri eligibile în lupta din iunie. Am considerat că a sosit timpul să oferim o șansă atât doamnelor cât și tineretului să vină cu altă energie și alte idei, așa că am optat spre trei cadre didactice. Ținta noastră este un număr de aproximativ 7-8 locuri în Consiliu, ceea ce mi se pare fezabil în condițiile actuale”.

Pretențiosul edil Bănacu se declară mulțumit de „vice”

Să-l găsești vreodată mulțumit pe primarul din Bărbătești este o raritate. Să-l auzi lăudând pe cineva este un veritabil miracol. Constantin Bănacu este genul de zbir cu care nu există jumătăți de măsură iar angajații Primăriei Bărbătești pot depune mărturie pentru exigența sa așa că, atunci când se pornește să aprecieze pe cineva, e bine să ciulești urechile și să faci ochii mari. „Recunosc faptul că sunt un om mai mult decât pretențios cu cei din jurul meu. Așa am fost mereu, încă dinainte să ajung să lucrez în admi­nistrație și, de-a lungul timpului, n-am lăsat deloc ștacheta mai jos. Din contră. Spre lauda lui, actualul meu vice Dumitru Tărcală, nu mi-a dat nici un motiv de nemulțumire, dimpotrivă. Am lucrat mereu bine, i-am apreciat implicarea și hărnicia. Am avut grijă să sondez și prin comună să văd dacă mă înșeală pe mine instinctul și lumea îl vede altfel. N- a fost cazul! Așa că, vom merge, din nou, în tandem pentru locale!”, afirmă Bănacu.