Anul şcolar 2013/2014 a fost cel mai bun din istoria clubului!


• seriozitatea antrenorilor şi sportivilor s-a concretizat într-un număr de 77 medalii cucerite

Anul trecut, tot în această perioadă, vă informam că CSŞ Râmnicu Vâlcea a avut un an şcolar 2012/2013 foarte reuşit, cu 65 de medalii adăugate în palmares. Ei bine, şi de această dată putem anunţa un record şi afirma fără nicio reţinere: rezultatele din anul şcolar 2013/2014 au fost şi mai bune, chiar excepţionale, acesta fiind cel mai bun din întreaga istorie de 61 ani a prestigioasei instituţii vâlcene. Spunem asta pentru că numărul generos de medalii cucerite de către sportivi, de-a lungul acestui an şcolar, mai exact 77, va reprezenta de acum încolo un prag greu de atins şi, mai ales, de depăşit. Sportivii legitimaţi la CS Şcolar Râmnicu Vâlcea au strălucit la aproape toate concursurile la care au participat, aceştia aducând rezultate foarte bune pentru toate cele şapte secţii care funcţionează în cadrul clubului condus de către profesorul Nicolae Bugheanu (foto).
În rândurile următoare, prezentăm punctual bilanţul Clubului Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea la finalul anului şcolar 2013/2014. Au fost obţinute două medalii de bronz la Campionatele Europene organizate în toamna anului 2013 la Bursa, în Turcia. În cadrul competiţiilor interne, sportivii de la CSŞ au obţinut 18 medalii de aur, 16 medalii de argint şi 41 medalii de bronz. Deci, un total de 77 medalii! De asemenea, mai trebuie amintit faptul că sportivii instituţiei conduse de către profesorul Nicolae Bugheanu au mai obţinut ale rezultate foarte bune, tot la campionate naţionale, aşa cum ar fi: două locuri IV, 13 locuri V şi două locuri VI.

Zece sportivi fac parte din loturile naţionale ale României!

Pe lângă numărul mare de medalii obţinute în anul şcolar ce tocmai s-a încheiat, Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea se mai poate mândri cu o performanţă pe care cu greu o întâlnim în alte instituţii similare din ţară. Nu mai puţin de zece sportivi legitimaţi la clubul râmnicean au fost selecţionaţi în loturile naţionale ale României! Unii dintre aceştia au deja mai multe sezoane în care au îmbrăcat culorile tricolorului cu prilejul acţiunilor desfăşurate de loturile naţionale, dovedind constanţă în pregătire, în timp ce alţii sunt „boboci”. Şi pentru a acorda laurii celor care merită, se cuvine să enumerăm numele sportivilor de la CSŞ care sunt cooptaţi în loturile naţionale ale României. Astfel, Dragoș Mihai Costin, Elena Târcob, Nicolae Dăncilă, Andrei Cruceru şi Ingrid Elena Huțu fac parte din lotul de Karate, Alexandru Măndică este component al lotului de Lupte Greco-Romane, în timp ce Roberto Pletea, Andrei Udubașa, Giuliano Obadă şi Andrei Zgavarogea au fost selectaţi în lotul naţional de Box.

Nicolae Bugheanu: „Mulţumesc cadrelor didactice şi sportivilor! Fără eforturile lor, aceste rezultate deosebite nu ar fi fost posibile”

La finalul celui mai bun an şcolar din istoria CSŞ Râmnicu Vâlcea, directorul Nicolae Bugheanu ne-a declarat că aceste rezultate se datorează profesionalismului şi muncii asidue de care au dat dovadă antrenorii şi sportivii. Profesorul vâlcean consideră că bilanţul din acest an, unul care, trebuie să recunoaştem, este net superior celui de anul trecut, poate fi egalat şi chiar depăşit în viitor. Însă, asta numai dacă autorităţile locale şi judeţene ar rămâne la fel de apropiate de CSŞ Râmnicu Vâlcea şi ar veni cât mai mult în sprijinul activităţilor desfăşurate de aceşti oameni dedicaţi sportului. Credem asta pentru că antrenorii şi sportivii au făcut tot ce este omeneşte posibil pentru a obţine rezultate cât mai bune, însă şi autorităţile trebuie să se alăture cu partea lor de sprijin pentru ca aceste rezultate să fie depăşite.
„Am realizat bilanţul final al anului şcolar 2013/2014. Rezultatele obţinute mă bucură foarte mult. 77 de medalii cucerite la diverse campionate naţionale şi chiar internaţionale, alături de cei zece sportivi pe care clubul nostru îi dă loturilor naţionale cred că reprezintă ceva. De aceea, doresc să folosesc această cale şi să mulțumesc Inspectoratului Școlar Vâlcea pentru ajutorul acordat de-a lungul anului școlar ce tocmai s-a încheiat și, în mod special, inspectorului șef Ion Gherghinaru. Aceleași calde mulțumiri aduc Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și primarului Ion Gigi Matei, un mare iubitor al sportului. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc Consiliului Județean Vâlcea și domnului președinte Ion Cîlea pentru sprijinul total acordat în derularea activităților sportive. De asemenea, nu pot să nu mă gândesc la sponsorii noștri, cei care ne-au fost alături pe parcursul anului școlar 2013-2014 și ne-au sprijinit ori de câte ori am avut nevoie și ne-au ajutat să organizăm premierea celor mai buni sportivi ai noștri. Vreau să amintesc și de eforturile depuse de colegii mei, antrenorii celor șapte secții ale clubului, de sportivii noștri și părinții acestora, cărora le aduc mulțumiri speciale. Fără eforturile lor, rezultatele deosebite obținute de-a lungul ultimului an școlar nu ar fi fost posibile. Le doresc tuturor vacanță plăcută și concedii cât mai liniștite!”, ne-a transmis directorul Clubului Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea, profesorul Nicolae Bugheanu.