Aniversare la USG: Cea mai mare investiție în platforma chimică, de după 1989!


• se împlinesc patru ani de când la Uzinele Sodice Govora a ajuns un nou calcinator, în valoare de 10 milioane de euro, care a ridicat producţia la 500.000 de tone de sodă
În 25 iulie 2014, la USG (Ciech Soda România) ajungeau noul calcinator şi echipamentele auxiliare, parte a unui program de investiţii de 10 milioane euro, derulat pe parcursul a doi ani. Calcinatorul a fost adus pe Dunăre din Germania fiind necesar pentru a mări producția de sodă în cadrul societății. În lungime de 26 metri și cu o greutate 130 de tone a intrat pe platforma chimică pe un trailer tras de două camioane.
Construcţia instalaţiei de calcinare a început în luna august, capacitatea maximă de producţie fiind atinsă în următorii doi ani. Prin creşteri treptate de capacitate, Ciech Soda România a ajuns să producă 500.000 de tone de sodă, la finalul intervalului planificat. „Investițiile au condus la creșterea producției până la o capacitate de producție de 650 tone zi. Este un imens pas înainte, productivitatea crescând cu 590 oameni mai mult de când aveam 3.200 angajați”, recunoaște liderul de sindicat Adrian Mugioiu.

Posting....