„Am reușit datorită vechii tradiții în învățământul tehnologic și profesional”


• susține Adrian Boureci, director Liceul „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, referindu-se la realizarea planului de școlarizare

Tradiția, dar și promovarea au făcut ca anul acesta Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” să-și realizeze planul de școlarizare, dar să fie și pe plus, cu încă o clasă. Toate bune și frumoase, dar problema cam­pu­sului școlar persistă, iar lucrările sunt, încă, stopate.
– Domnule director, Adrian Boureci, într-o perioadă când e foarte greu de realizat planul de școlarizare, mai ales la liceele tehnologice, „Pleșoianu” a reușit și chiar are o clasă în plus. Cum ați reușit?
Școala noastră are o veche tradiție în învățământul tehnologic și profesional; suntem cunoscuți în oraș, în județ. Reprezintă, de fapt, un reper pentru acest tip de învățământ, iar timpul am avut cerințe din partea elevilor, părinților acestora.
– Aveți o clasă în plus, una de profesională. Care este specializarea?
Profilul noii clase este mecanic, specializarea meca­nică-auto. Vorbim de reînființarea învățământului pro­fesional, din clasa a VIII-a. Profilul este interesant, exis­tând posibilitatea găsirii mai ușor a locurilor de muncă. În plus, elevii pot efectua, gratuit, orele de condu­cere auto pentru susținerea examenului pentru categoria B.
– Având o clasă de profesională se presupune și existența unui contract cu un agent economic. Care este situația la „Căpitan Pleșoianu”?
Avem încheiate contracte cu mai mulți agenți economici din Râmnicu Vâlcea. Am fost dați exemplu în cadrul Direcției pentru Învățământ Profesional și Tehnic de bună practică. Mai mult, avem elevi merituoși care au fost angajați. Un astfel de contract presupune realizarea practicii la firma acelui agent economic, formarea și deprinderea practică a elevului.
– Mai știți ceva de campusul școlar, dat fiind faptul că sunt probleme cu proiectul prin realizarea unor investiții neprevăzute în documente?
Nu mai știu nimic. Există litigiu între Primăria Râmnicului și una din firmele constructoare, fapt pentru care nu am putut înainta documentațiile pe POS DRU. Sunt convins, însă, că actuala conducere a Primăriei ne va sprijini și se va găsi o soluție de finanțare și demarare a lucrărilor.