ALTE VEȘTI PROASTE (sau bune?) pentru elevii din Râmnicu Vâlcea!


În urma ședinșei desfășurată luni, 26 octombrie 2020 la Prefectura Vâlcea, membrii Comiretului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au aprobat, printre altele, noile scenarii de funcționare a unităților de învățământ private și de stat din județ. Măsurile au fost adoptate la propunerea Inspectoratului Școlar Județean și cu avizul Direcției de Sănătate Publică; scenariile urmând să fie valabile în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie 2020.
„Scenariile modificate și actualizate pentru fiecare unitate de învățământ pot fi găsite pe pagina de internet a ISU Vâlcea, ca parte integrantă a Hotărârii nr. 36 a CJSU Vâlcea. Precizăm că toate unitățile de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea rămân pe scenariul roșu pentru încă două sptămâni. De asemenea, în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie, va fi suspendată și activitatea creșelor din municipiul Râmnicu Vâlcea”, sună comunicatul Prefecturii Vâlcea prin care elevii școlilor din Râmnic primesc o nouă «dezlegare» de la a participa fizic la cursuri.

Un nou apel către populația județului

„Incidența cazurilor de îmbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni în județul Vâlcea, calculată conform H.G. nr. 856/2020 (fără focarele din centrele rezidențiale și spitale), este în momentul de față de 2,10 cazuri noi/1000 de locuitori. Deși această rată a incidenței este în scădere atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea (3,37), facem apel la populație să rămână vigilentă și să respecte cu strictețe regulile și măsurile dispuse pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în condițiile în care în ultima săptămână, în județ, s-a înregistrat o creștere a numărului de focare din centrele rezidențiale și din unitățile spitalicești, care, potrivit HG nr. 856/14.101.2020, sunt excluse de la calculul incidenței cumulate”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea prin intermediul aceluiași comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea