Alte vești proaste pentru Vâlcea: 60 de cazuri noi. Un deces!


Pe 26 iulie, la orele prânzului, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României a anunțat că, în interval de numai 24 de ore, în județul nostru au fost confirmate ca infectate cu Coronavirus alte 60 de persoane. Acest număr este cel mai mare pe care autoritățile de la București l-au comunicat pentru Vâlcea pentru un interval de 24 de ore. Duminică, numărul cazurilor confirmate în județ ajunsese la 381. Și reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au transmis, duminică, alte vești îngrijorătoare: un pacient infectat cu Coronavirus, care era internat la terapie intensivă, a decedat. Alți trei vâlceni erau internați la ATI, aceștia având forme acute și grave de infectare. La Secția de Boli Infecțioase a SJU Vâlcea, la nivelul zilei de duminică (inclusiv), se aflau 56 de pacienți infectați internați, starea acestora fiind următoarea: 26 prezentau forme ușoare, 29 forme medii, iar unul se confrunta cu o formă severă de infectare (care nu necesita însă internarea la ATI).

 

Situația la nivel național

 

Până pe 26 iulie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.120 de cazuri fuseseră confirmate în ultimele 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 379 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până duminică (inclusiv), 2.187 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 25 iulie (ora 10.00) – 26 iulie (ora 10.00) au fost înregistrate 22 de decese (17 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, opt decese la categoria de vârstă 70-79 ani și trei decese la categoria de peste 80 de ani. 20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.662. La ATI erau internați 351 de pacienți.