CONTINUĂ DRAMELE ÎN JUDEȚ: Nouă vâlceni infectați au pierit în ultimele 24 de ore


După datele aproape incredibile prezentate joi seara (22 aprilie 2021) de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, când s-a anunțat că 29 de vâlceni infectați cu Coronavirus au decedat în 48 de ore, vineri seara au venit informații la fel de sumbre. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică din seara de 23 aprilie, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la acest moment, au fost confirmate 15.815 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 346 decese. Asta înseamnă că, de joi până vineri (deci în decurs de 24 de ore), în județul nostru au decedat alte nouă persoane infectate.
Astfel că, în nici cinci săptămâni cât a ținut «valul trei» al furiei inamicului nevăzut, peste 115 vâlceni infectați și-au pierdut viețile. În jurul datei de 20 martie 2021 (momentul aproximativ la care «valul trei» al pandemiei a ajuns în Vâlcea), județul nostru avea circa 230 de persoane care decedaseră din cauza infectării cu Coronavirus, numărul fiind aferent primelor 12 luni de pandemie. Iată că numai după o lună de asediu puternic al virusului, alți peste 115 vâlceni infectați și-au pierdut viețile (rezultă o medie zilnică a deceselor de aproape patru!).

Mai sunt șapte focare de COVID în județ!

La data de 23 aprilie 2021, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 191 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 14 erau asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 162 prezentau forme medii, iar 15 erau internate în secția ATI. La aceeași dată, în județ erau înregistrate șapte focare de SARS-CoV-2, acestea manifestându-se la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

Vâlcenii îi pot «pârî» pe cei care nu respectă regulile de protecție sanitară

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în același comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea