Alina Bica, Dorin Cocoş şi Alin Cocoş rămân în arest preventiv!


Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş, precum şi Ionuţ Florentin Mihăilescu rămân în arest preventiv în dosarul „Bica 2” – a decis vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul „Bica 2” a fost trimis în instanţă pe 26 februarie, procesul aflându-se în faza de cameră preliminară, în cadrul căreia un judecător verifică măsurile preventive dispuse de procurori, precum şi probele de la dosar.
Adriean Videanu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. A stat în arest preventiv în perioada 31 ianuarie – 6 februarie. Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) şi favorizarea făptuitorului (2 fapte), iar Ionuţ Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mită.
Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit în mod indirect, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi situat în Snagov, judeţul Ilfov. Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian. În schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei, Dorin Cocoş a pretins şi primit de la Gheorghe Stelian (denunţător în dosar) suma de 10 milioane euro. Pe de altă parte, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru şi asupra a 80 de acţiuni deţinute de Adriean Videanu la compania SC Titan Mar SA.
În dosarul Romgaz, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. Ulterior, la 25 februarie 2014, printr-o ordonanţă, Alina Bica, în calitate de şef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă admiterea solicitării inculpatului Videanu şi a ridicat sechestrul asigurător. Prin această acţiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

Posting....