Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 august 2020

Adrian Cosac, edilul dorit de vlădeșteni


Pe data de 5 noiembrie, febra alegerilor locale pune stăpânire și pe Vlădești, localitate condusă în prezent de edilul Adrian Cosac. Reprezentantul PSD a venit la cârma comunei din postura de viceprimar, după ce Sorin Ghiță a fost găsit în incompatibilitate. În toată perioada de interimat, Adrian Cosac a făcut dovada unui bun gospodar, desfășurând, implementând și lucrând la noi proiecte pentru comunitatea din Vlădești.
Nouă proiecte au fost întocmite de Cosac și colegii din primărie, pe PNDL 2, iar trei dintre acestea au intrat la finanțare. Unul dintre proiecte se referă la asfaltarea a 15 drumuri de interes local, amenajarea de rigole și podețe, respectiv 7 kilometri. Un alt proiect ce a primit finanțarea vizează modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale „Grigore Mihăescu”, corpurile A și B, proiect în valoare de 4,7 miliarde lei vechi. Al treilea proiect vizat pentru implementare se referă la construirea unui pod peste pârâul Olănești, pod ce poate fi folosit și ca estacadă pentru utilități, anume conductă de apă, gaz, canalizare. Valoarea acestui ultim proiect este de 23 miliarde lei vechi. Reabilitarea și amenajarea podului va scurta distanța spre Ocnele Mari cu 2,5 kilometri. Potrivit declarației edilului Adrian Cosac, per total, valoarea proiectelor aprobate este de un milion euro.
Social-democratul Adrian Cosac este susținut intens și pe rețelele de socializare. Majoritatea îl încurajează pe edil să continue demersurile pentru binele comunității, așa cum a făcut-o și-n cele câteva luni de interimat. Cosac este felicitat pentru tot ce a reușit în puținul timp de când se află în fruntea Vlădeștiului, iar unii dintre susținători speră ca măcar în mandatul său să le fie amenajate ulițele.
Adrian Cosac nu s-a axat în perioada de interimat doar pe dezvoltarea infrastructurii rurale, ci a promovat și cultura locală, istoricul ei. După ce la Căminul cultural a avut loc o expoziție de fotografie și ceramică, Cosac are de gând să realizeze un eveniment cultural cu implicarea Bibliotecii Naționale din București.

Etichete: , ,

Alte articole de la Politică și Administrație