Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 decembrie 2020

Adrenalină și sute de participanți la maratonul Olteniei


Două zile de emoții, tensiune, adrenalină și sute de participanți la Maratonul Olteniei, un eveniment marca CEZ România, unde peste 430 de sportivi s-au aliniat la start, concurând la una din competițiile de mountain-biking sau alergare. Din Parcul Zăvoi, cei înscriși la competițiile de mountain-biking au plecat spre diferite trasee din Râmnic. Toți banii colectați din taxa de înscriere vor fi direcționați către secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Ci­cliști și alergători din toată țara s-au întrecut în zona deluroasă din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. În mijlocul participanților, la deschiderea evenimentului, a fost prezent și Martin Zmelik, Manage­rul pe țară al Grupului CEZ în Ro­mânia, care le-a mulțumit cicliștilor și le-a urat succes în cursă.
Maraton alergareParticipanții au primit de ase­menea, felicitări și încurajări și de la viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Vasile Cocoș, managerul Spi­talului Județean de Urgență Vâlcea, Dan Ponoran și de la di­rectorul general Adrem Invest, Flo­rin Ciobanu. În afară de competițiile sportive, organizatorii evenime­n­tu­lui au pregătit și în acest an surprize pentru cei cărora le place să facă mișcare și să se bucure de activități în aer liber, astfel că sâmbătă, în Parcul Zăvoi, s-a dat și startul cursei Family – o plimbare cu bici­cleta prin oraș la care au putut par­ticipa cicliști amatori de toate vârs­tele, cel mai tânăr participant având 6 ani. De asemenea, în parc s-au des­fășurat ateliere de creație pen­tru copii. Creativitatea lor a fost sti­mu­lată prin pictura pe față, pictura de figurine de ipsos, modelare mo­riști din hârtie precum și alte acti­vități distractive. Sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, concurenții, susținătorii lor și toți cei care au vrut să se bucure de un concert în aer liber au putut să asculte melodiile care i-au consacrat pe Elena Gheorghe și bandul ei, precum și cele mai noi hituri ale lor pe Stadionul Municipal Sintetic. Și copiii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani s-au bucurat de activități sportive în aer liber. Cei mici s-au înscris la curse de alergare. După premierea câștigătorilor, toți copiii prezenți au fost răsplătiți și au avut parte de activități distractive alături de personaje îndrăgite.
Cu sprijinul concurenților la Maraton, pe 29 și 30 august, secția de Neonatologie a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea va putea oferi și mai multe speranțe la viață copiilor care se zbat încă din primele secunde pentru fiecare gură de aer. Pentru a le acorda acestor copii o șansă în plus, taxele de participare plătite de fiecare dintre cei înscriși la Maratonul Olteniei vor fi completate de CEZ România, organizatorul evenimen­tului, cu o sumă importantă, desti­nată sprijinirii secției de Neona­tologie a Spitalului Județean Vâlcea. Suma colectată din taxele de participare se ridică aproximativ 4.000 de euro, iar donația totală va fi 10.000 de euro și va fi utilizată pentru achiziționarea unor echipa­mente vitale pentru viața micuților: un analizor de gaze în sânge, un bilirubinometru, două lămpi de fototerapie pentru nou născuți și alte materiale.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment