Administratorul special Stănescu de la Oltchim: „În cel mult două luni, am putea avea o decizie privind câştigătorul licitaţiei pentru active!”


O decizie privind câştigătorul sau câştigătorii licitaţiei pentru cele nouă pachete de active ale Oltchim ar putea fi luată de creditorii societăţii în cel mult două luni, după ce consultanţii în procesul de vânzare vor realiza un raport de analiză a ofertelor şi după ce Comisia Europeană se va pronunţa asupra respectării principiului discontinuităţii, scrie Economica.net, preluând o știre de la News.ro: „Într-o lună după răspunsul Comisiei Euro­pene, creditorii se vor pronunţa asupra câştigătorului. O lună ar dura răs­punsul Comisiei, o lună decizia creditorilor, deci maximum două luni până la o decizie privind câştigătorul. Apoi durează şase luni, după încheierea contractului, transferul proprietăţii”, a explicat Stănescu. „Dacă ofertanţii se dovedesc serioşi în oferta lor financiară, atunci creditorii ar putea să aprobe oferta cea mai bună, dând astfel şansa la o vânzare de succes a Oltchimului”, a mai spus administratorului special Bogdan Stănescu.

Acţiunile Oltchim, în creștere

Acţiunile Oltchim se remarcau, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cu o creştere de peste 13%, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Locul al doilea în topul aprecierilor era deţinut de Rompetrol Rafinare, cu 2,42%, iar Conpet ocupa poziţia a treia, cu 1,46%. Pe de altă parte, cele mai mari deprecieri erau consemnate la Impact Developer&Contractor, cu 3,75%, Alro, cu 1,1%, şi SIF1 Banat Crişana, cu 1,02%.
Indicii bursieri erau în creştere la 45 de minute de la debutul tranzacţiilor, iar rulajul se cifra la peste 0,8 milioane lei. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 companii, se aprecia cu 0,32%, la 8.138 de puncte. BET-TR, care include aceleaşi companii, plus dividendele, a câştigat 0,32%. BET-FI (indicele SIF-urilor) a coborât cu 0,17%, BET Plus (care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB) a crescut cu 0,3%, iar BET-XT (al celor mai lichide 25 de titluri) s-a apreciat cu 0,23%. BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,06%. În ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Fondul Proprietatea – 446.086 de lei, Oltchim – 76.131 lei şi Nuclearelectrica – 31.245 lei.

Posting....