Acum 634 de ani… „A binevoit domnia mea să ridic din temelie o mănăstire la locul numit Călimănești, pe Olt…”


După doi ani de restricții de toate felurile, orașul Călimănești a fost unul dintre punctele de atracție ale sfârșitului de săptămână. În perioada 20-22 mai 2022, Primăria orașului Călimănești a organizat manifestările dedicate „Zilei orașului Călimănești”, la aniversarea a 634 de ani de atestare documentară în Hrisoavele emise la 20 mai 1388 de Cancelaria marelui domnitor Mircea cel Bătrân: „A binevoit domnia mea să ridic din temelie o mănăstire la locul numit Călimănești, pe Olt….”.
Înainte de petreceri, concerte și voia bună dedicate acestui moment, primarul Florinel Constantinescu, împreună cu echipa sa au parcurs drumul firesc al unei zile cu mare însemnătate pentru orașul de sub Cozia – și-au elogiat oamenii de vază ai localității, apoi la Mănăstirea Cozia au cinstit pe cei care iubirea și respectul i-a ținut împreună o jumătatea de secol. Așadar, în urma unei ședințe festive a Consiliului local, i-a fost acordat titlul de „Cetățean de Onoare al orașului Călimănești” doamnei Fenia Driva; imediat după acest frumos și emoționant moment, la Mănăstirea Cozia, a urmat Te-Deum – Călimănești la 634 ani de la atestarea documentară și acordarea „Diplomei de fidelitate” familiilor care împlinesc anul acesta 50 de ani de la căsătorie.
Ceea ce a urmat după, evenimente din cultură, sport, muzică, toate acestea au fost bine gândite și structurate pentru a aduce aproape toate vârstele și genurile. Lansări de carte, concurs de ciclism, concerte folk, rock și populare au întregit un tablou pe care edilul Florinel Constantinescu, alături de toată echipa de organizare, l-au creionat și i-au dat toată culoarea unui eveniment foarte reușit. Altfel spus….cât avem Călimănești, mai sunt eu și tu mai ești… La mulți ani, Călimănești!

Posting....