Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare


În cursul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale, cât şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală sau a fenomenului de călătorie frauduloasă. Prin acţiunile întreprinse au fost patrulate 34 de trenuri şi 10 staţii, au fost depistaţi 34 de călători frauduloşi, fiind încasate suprataxe în valoare de 252 lei, aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.250 lei şi legitimate 27 de persoane.

Vineri, 10 august, poliţiştii Postului de Poliţie T.F. Drăgăşani au efectuat activităţi specifice în halta CFR Zlătărei, la staţionarea unui tren, ocazie cu care au surprins doi mecanici care au deservit trenul, respectiv mecanicul Marcel P. şi ajutorul de mecanic Emanuel M., ambii cu domiciliul în municipiul  Râmnicu Vâlcea, în timp ce sustrăgeau din rezervorul automotorului cantitatea de 12,5l motorină. Carburantul sustras a fost recuperat integral, acesta fiind predat unităţii prejudiciate. Au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare.

Sâmbătă, 11 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Budeşti, mai multe persoane au tăiat o scară metalică montată pe un viaduct. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul postului de Poliţie TF Călimăneşti şi BPT Vâlcea, membri acesteia surprinzând în flagrant trei persoane chiar în timp ce tăiau cu bomfaierul bucăţi metalice din scară. Este vorba despre Petre S., de 57 ani, Cristian D., de 42 ani, ambii din comuna Budeşti, şi Constantin M., de 34 ani, din comuna Ciofrângeni, judeţul Argeş. Celor trei le-au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Duminică, 12 august, într-un tren personal care circula pe relaţia Râmnicu Vâlcea – Piatra Olt, Dartalian M., de 32 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost identificat după ce a sustras suma de 170 lei din buzunarul unui călător în PO Ostroveni. Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.