Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare


În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală, a fenomenului de călătorie frauduloasă.

Prin acţiunile întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare împreună cu salariaţii CFR cu drept de control, au fost efectuate 10 controale, patrulate 46 de trenuri şi 31 de staţii, fiind depistaţi 66 de călători frauduloşi. Au mai fost încasate suprataxe în valoare de 260 lei, aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.000 lei şi legitimate 83 persoane.

Marţi, 7 august, în urma sesizării prin SNUAU 112 cu privire la un scandal produs în zona podului CF care traversează râul Olăneşti, din cartierul Ostroveni al Municipiului Râmnicu Vâlcea, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la faţa locului. Acolo au fost identificaţi doi cetăţeni, Adrian D. de 35 ani, din comuna Ticuşu, judeţul Braşov şi Nicolae S., de 45 ani, din Municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma verificărilor s-a stabilit că cele două persoane provocaseră scandalul, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, conform prevederilor Legii 61/1991.