Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Activităţi ale poliţiştilor vâlceni privind prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală


În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării celor care încalcă prevederile legale. Astfel, oamenii legii au aplicat 418 sancţiuni contravenţionale, legitimat 830 persoane şi controlat 506 de autovehicule. Cele mai importante evenimente ale polițiștilor s-au derulat astfel:

La data de 9 noiembrie, în jurul orei 24.00, Constantin T., de 47 ani, din comuna Vlădeşti, a condus un autoturism marca Dacia, pe strada Petrişor, având o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i întocmit dosar penal.

La data de 10 noiembrie, în jurul orei 23.20, Gheorghe I., de 37 ani, din comuna Pesceana, a condus un autoturism marca Seat, pe strada Calea lui Traian din  municipiul Râmnicu Vâlcea, fiind oprit regulamentar de un echipaj de poliţie rutieră. În urma verificării conducătorului auto în baza de date, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză, poliţiştii  au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 11 noiembrie, în jurul orei 04.00, Gerald C., de 40 ani, din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi, a condus un autoturism marca Ford, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i întocmit dosar penal. În jurul orei 16.30, aflându-ne în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii au depistat-o în trafic pe M. M., de 17 ani, din municipiul  Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca Lancia pe DJ 703 F- Dăeşti, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul aparţine lui Florin P., de 26 de ani, pasager în dreapta-faţă a autovehiculului şi, care cu bună ştiinţă, a încredinţat autoturismul pentru a fi condus de minoră. În cauză au fost reţinută infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere faţă de M. M., precum şi infracţiunea de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere faţă de Florin P.. În aceeaşi dată, poliţiştii vâlceni au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi a comerţului ilegal cu peşte şi produse din peşte. Au fost confiscate 40 kg de peşte, specia caras şi plase tip monofilament, care erau folosite în râul Olt. Au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere/transport/comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte şi pentru deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament. Cantitatea de peşte a fost redată arealului de provenienţă, în prezenţa reprezentantului ANPA.

Având în vedere sustragerile de componente metalice, în data de 9 noiembrie, între orele 18.00- 20.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Racoviţa au efectuat o acţiune în zonele vulnerabile comiterii acestor fapte. Astfel, au fost identificate în flagrant patru persoane care sustrăgeau componente metalice de la o linie de cale ferată dezafectată, aflată în apropierea Staţiei CFR Cornet – Racoviţa. Este vorba despre Dorel C., Constantin C., Ciunel C. şi Emil B., toţi din oraşul Brezoi. Faţă de aceştia se vor efectua cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized