Acţiuni pentru prevenirea delincvenţei juvenile, la Ocnele Mari


La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventiv-educative în Şcoala cu clasele I-VIII Ocnele Mari. Cu această ocazie, au fost susţinute lecţii deschise atât cu elevii din ciclul gimnazial, dar şi cu cei din ciclul primar, constatându-se că mulţi dintre aceştia sunt în grija bunicilor sau a unor rude, deoarece părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Au fost identificaţi minorii cu risc delictual crescut, principalul factor asupra comportamentului acestora fiind exemplul familial, problemele sociale fiind îndeosebi determinate de consumul de alcool şi de situaţia financiară precară.

Discuţiile au fost canalizate spre aplanarea conflictelor prin metode nonviolente, fiind prezentate exemple concrete în vederea implicării elevilor în  activităţi constructiv-educative de petrecere a timpului liber.

Elevii au colaborat foarte bine cu poliţiştii, aflându-se la a doua întâlnire de acest gen şi au fost încântaţi că mai sunt programate încă două astfel de activităţi, în care ei urmează să aibă rolul principal.