A început goana după hoții de pomi de Crăciun


Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au confiscat 51 de pomi de Crăciun, transportați ilegal, pe raza comunei Vaideeni: „La data de 12 decembrie a.c., polițiștii au acționat pentru verificarea legalității activităților de transport și comercializare a materialului lemnos, în special a pomilor de Crăciun. În acest context, a fost depistat în Vaideeni, un bărbat de 40 de ani, din județul Gorj, care transporta cu autoturismul personal, la care avea atașată o remorcă, 51 de pomi de Crăciun, specia molid. Bărbatul nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos, fiind sancționat contravențional de polițiști. A fost de asemenea dispusă şi confiscarea celor 51 pomi de Crăciun, ce au fost predaţi organelor silvice. La acțiuni au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Buila” sună raportul oficial transmis de IPJ.

 

La Roești,
25 de kilograme de caras, confiscate în trafic
La data de 12 decembrie a.c., polițiștii au identificat în comuna Roești, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Drăgășani, care transporta în portbagajul autoturismului personal, 25 de kg de pește viu, specia caras: „Bărbatul nu deținea documente de proveniență. Polițiștii l-au sancționat contravențional pe bărbat, iar pestele a fost confiscate și predate reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, care l-au redat în arealul de proveniență” informează IPJ Vâlcea.

Alt șofer beat, prins la volan
În noaptea de 12/13 decembrie, polițiștii au oprit în trafic, în Râmnicu Vâlcea, pe Drumul Județean 703 J, pentru control, un tânăr de 19 ani, din Runcu, acesta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice. A fost întocmit un dosar penal.