A crescut numărul adulților din centrele sociale


• nu toți care împlinesc 18 ani părăsesc sistemul: cei cu dizabilități îngroașă rândurile centrelor de îngrijire a adulților

La finele lunii aprilie, în centrele și serviciile de recu­perare a copiilor cu handicap se aflau 130 de beneficiari. Potrivit datelor furnizate de directorul executiv al DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea, 46 se aflau în Serviciul de recuperare din Râmnic, 57 în Centrul de recuperare din Băbeni, iar 27 în Centrul pentru copii cu dizabilități Nord din Râmnic. Alți 141 de copii erau cazați în centrele de plasament și vorbim de: 6 în Centrul de primire în regim de urgență a copilului, 3 în Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii, 21 în Centrul pentru copii ANE, 39 în Centrul de Plasament Ana, 32 în Casa Pinocchio din Băbeni și 40 în Centrul de Plasament Andreea. „Numărul copiilor a scăzut, dar a crescut cel al adulților. Spun asta și pentru că unii au împlinit 18 ani și având dizabilități au intrat în centrele destinate îngrijirii adulților”, a declarat, pentru ziarul nostru, directorul Badea.
Menționăm că, din totalul de 44 de externări din centrele de plasament ale DGASPC Vâlcea, trei copii au plecat în familiile naturale, 11 au împlinit vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, 8 s-au dus în grija asistenților maternali profesioniști, cinci au intrat în centrele destinate adulților, unul a decedat, iar alți 12 au părăsit sistemul din alte motive.