Senzațional! Vâlceanul Bogdan Badea, în mijlocul celei mai mari tranzacții de pe piața energetică românească din acest mileniu


Bogdan Badea este preşedintele directoratului Hidroelectrica, societate a statului român care a demarat oficial procedurile de achiziție a grupurilor CEZ România și Enel România și solicită aprobarea acționarilor pentru a angaja servicii de consultanță în acest sens, potrivit convocatorului ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), care va avea loc pe 12 decembrie. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței se află “informarea acționarilor cu privire la demararea acțiunilor aferente procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România la nivelul S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA”.
De asemenea, acționarii vor fi informați cu privire la aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță aferentă procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România. Un alt punct de discuție este “aprobarea achiziționării de către S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA a unor servicii avocațiale de consultanță având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin proiecte noi, atât prin transfer de business, achiziție de participații și/sau achiziție de acțiuni sau active ale grupurilor CEZ România și Enel România”.
Grupul CEZ, aflat parțial sub controlul statului ceh, a intrat pe piața energetică din România în 2005 o dată cu achiziția companiei de stat Electrica Oltenia. Italienii de la ENEL ajunseseră cu un an mai repede când semnaseră contractele de privatizare pentru companiile de distribuţie a energiei electrice – Electrica Banat şi Electrica Dobrogea.