900 de elevi, așteptați „La școala cu ceas”


Pe data de 28 ianuarie, la Școala Gimnazială „Take Ionescu”, va avea loc cea de-a XX-a ediție a Concursului Național Interdisciplinar «La școala cu ceas», la disciplinele geografie și istorie. Pentru disciplina geografie sunt înscriși 600 de elevi, iar pentru disciplina istorie sunt confirmați 300 de elevi.
Acest concurs se bucură de o participare numeroasă fiind confir­mată valoarea sa prin prezența elevilor și profesorilor din cele mai îndepărtate județe ale țării: Botoșani, Suceava, Bistrița Năsăud, Vaslui, Alba, Hunedoara, dar și a județelor vecine. Elevii participanţi vor fi însoţiţi de profesorii de geografie sau istorie. Din partea Ministerului Educației Naționale va participa inspector general Steluța Dan. Festivitatea de premiere va debuta începând cu ora 18.00 la geografie și cu ora 19.00 la istorie, ambele desfășurându-se în sala de festivități a Școlii Gimnaziale „Take Ionescu”.

„Trepte în matematică”, la cea de-a XIV-a ediție

Tot sâmbătă, 28 ianuarie, Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti şi Şcoala Gimnazială “Şerban Vodă Cantacuzino” Călimăneşti organi­zea­ză Concursul şi simpozionul regio­nale „Trepte în matematică” – ediţia a XIV-a. Concursul se adresează ele­vilor din clasele II-XII, participarea acestora fiind gratuită și sunt aș­teptați 300 de participanți. În paralel, se desfăşoară sesiunea de referate şi comunicări metodico – ştiinţifice sub titlul „Tradiţional şi modern în mate­matică”. Menţionăm că simpozionul are secţiunile: învăţământ preşcolar, învăţământ primar și învăţământ gimnazial şi liceal.
De asemenea, Concursul inter­național de fizică PHI – on line, etapa națională, se desfășoară la CNI „Matei Basarab” , în zilele de 28 și 29 ianuarie. Din județul Vâlcea sunt înscriși 250 de elevi din clasele VI-XII. La etapa internațională participă primii doi elevi clasați.
Datele ne-au fost furnizate de către Adina Dobrete, purtător de cuvânt IȘJ Vâlcea.