700 de săteni din Păușești-Otăsău riscă să rămână izolați


„O eroare materială” cum a fost numită de autoritățile județene a făcut ca nu toate pagubele din comuna Păușești-Otăsău să fie trecute în raportul transmis Guvernului. Efectul acestei erori? Mult mai puțini bani decât erau necesari remedierii pagubelor. 11% din necesar, mai pe înțelesul tuturor. Așa se face că, în prezent, problemele s-au acutizat, mai ales că ploile nu au încetat mai deloc.
„N-a venit nicio comisie de la Prefectură să vadă ce și cum. Nici măcar dacă cele declarate de mine sunt reale. 700 de săteni din Păușești-Otăsău riscă să rămână, în orice moment, izolați. Două poduri au fost afectate și riscă să se prăbușească. Am făcut adrese peste adrese, inclusiv la ABA Olt, la Prefectură. Nimic și nimeni. Acum, cu ploile recente, am primit lovitura de grație. Nici circulația pietonală nu mai e sigură în zonă. În septembrie, când va începe școala, fie elevii nu vor merge la cursuri, fie vor face o rută ocolitoare de 3 km. Și acea punte, pe ruta ocolitoare, nu e sigură. Podul de la lângă primărie se știa că reprezintă o prioritate. Sunt 700 de oameni, e satul cel mai mare, există un magazin alimentar care, acum, nu mai poate fi aprovizionat. Adio, pâine. Din păcate, spun că pe situații de urgență, procedura are multe lacune”, a declarat, dezamăgit, primarul Cătălin Avan (foto).
Edilul va face un memoriu primului ministru Dacian Cioloș. Dacă nu va primi un răspuns, Cătălin Avan va închiria trei autocare și va pleca cu sătenii spre București, direct la sediul Guvernului.