65 de școli din 35 de localități, fără autorizații sanitare


Mai este puțin până la începerea noului an școlar, iar la nivel de județ 65 de structuri sau clădiri unde funcționează unități de învățământ nu dispun de autorizații sanitare. Potrivit declarației inspectorului școlar general, Andra Bică, e posibil ca situația să se schimbe; unitățile școlare respective fie nu au condiții optime de studiu, cum ar fi lipsa apei potabile sau a grupurilor sanitare în incinta școlii, fie îndeplinesc condiții, dar nu au ajuns să depună solicitările pentru avize la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea.
În acest moment, în mai toate școlile și grădinițele din județ au loc reparații, igienizări.

Bani pentru reabilitarea grupurilor sanitare

De la Guvern, prin Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a fost alocată suma de 524.000 lei ce va fi transmisă câtorva unități administrativ-teritoriale din județ pentru reabilitarea grupurilor sanitare. Banii vor ajunge la o școală din comuna Frâncești, o grădiniță din Bujoreni, grădinița cu program normal din Stănești, trei școli din Bălcești.
În context, ar mai fi de amintit faptul că administrațiile publice locale au asigurat încălzirea unităților școlare pentru sezonul rece în proporție de 90%.