Politia, în acțiune


Geta, ruptă de beată la volan

Duminică seara, în jurul orei 22.45, M. Georgeta, de 27 de ani, din Municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe Drumul Naţional 64, din direcţia Sud – Nord. Când a ajuns pe raza localităţii Râureni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat şi a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului. Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,06 mg/l în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru a i se recolta probe biologice de sânge. S-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin.(1) din Codul Penal. De asemenea, conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional conform OUG 195/2002 R.

Dosar penal pentru săvârşirea a două infracţiuni rutiere

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Mihăeşti, l-au depistat pe S. Claudiu, de 36 de ani , conducând pe drumurile publice un vehicul, având permisul reţinut şi cu o alcoolemie 0,67mg/l în aerul expirat. De asemenea, persoana depistată a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 2 şi art. 337 Cod Penal.

ATV fără permis

Sâmbătă , în jurul orei 20.50, C. Alexandru, de 22 ani, din localitatea Tomşani, a condus un ATV pe Drumul Judeţean 646-Tomşani, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Poliția anunță că ,în cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin 1 Cod Penal.

Patru tone de cartofi confiscaţi

Duminică, a fost depistat R. Ludovic, de 40 ani, din localitatea Beica de jos, judeţul Mureş, care a transportat în calitate de proprietar, cu un autoturism cantitatea de 4216 kg cartofi, fără documente de provenienţă şi transport. Poliția adaugă că toată cantitatea de 4216 kg cartofi a fost confiscată şi predată spre valorificare S.C.PIGULIN FRUIT S.R.L. şi a fost aplicată sancţiune contravenţională conform art.16 lit. a din Legea 145/2014.

Amenzi de 2242,5 lei la Govora

Poliţiştii Postului Buneşti au desfășurat vineri, în intervalul orar 09.00-13.00, pe raza oraşului Băile Govora, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Cu această ocazie, au fost controlate 18 autovehicule dintre care 7 cu defecţiuni tehnice şi au fost legitimate 20 de persoane. Totodată au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2242,5 lei şi au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

Copil de 10 ani, lovit în trafic

Tot duminică, în jurul orelor 17.40, I. Vasile, în vârstă de 25 ani, din comuna Nicolae Bălcescu, a condus un autoturism pe strada Lucian Blaga, din direcţia Vest – Est. În dreptul imobilului nr. 4, a fost surprins de traversarea prin loc nepermis a minorei D. D., de 10 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, de la dreapta la stânga pe sensul său de deplasare, acroşând-o. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorei, diagnostic: ,, TCC acut minor’’. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal, conform art. 196 alin 2 si 3 din C.P.

„Cu viaţa mea apăr viaţa!”

În această dimineață, începând cu ora 9. 00, la Sala Sportului Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, se desfăşoară concursul tehnico-aplicativ „Cu viaţa mea apăr viaţa!”– faza judeţeană. Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi se organizează, pe etape, de către inspectoratele şcolare judeţene, cu sprijinul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene/municipiul Bucureşti, precum şi al autorităţilor administraţiei publice locale. Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi, mixte sau din fete, elevii având vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani, pentru clasele V-VIII, respectiv între 15 şi 18 ani, pentru clasele IX-XI, împliniţi în anul calendaristic desfăşurării concursului. Fiecare echipă participantă la concurs este formată din 4 elevi (3 concurenţi + 1 rezervă) şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator). Probele de concurs sunt : Proba teoretică și Probe practice (Transportul asistat al unui accidentat aşezat, pe targă pe o distanţa de 50 m, Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.)