Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

57 de juniori au fost testați la Sevilla


La finalul acțiunii de selecție de la Sevilla, din perioada 18-21 februarie, Aurel Țicleanu și Miodrag Belodedici, reprezentanții FRF la trial, și-au propus să revină în Spania pentru a căuta noi talente.
57 de tineri jucători români, născuți între anii 1996 și 2003, au participat la trialul coordonat de Aurel Țicleanu, managerul departamentului scouting din cadrul FRF, la care au mai fost prezenți Miodrag Belodedici, consilierul președintelui FRF, Costel Enache, antrenor România U18, și Gabriel Manolache, antrenor România U16.
În prima zi, au fost testați juniorii Under 16 și Under 17, sâmbătă cei Under 18, Under 19 și Under 20, iar în ultima zi a fost rândul celor mai tineri, Under 14 și Under 15, să-și demonstreze talentul.
„Doi sau trei dintre jucătorii remarcați la Sevilla vor fi pe lista convocaților la următoarele acțiuni ale naționalelor de juniori. Am văzut la lucru și jucători foarte tineri, deosebit de interesanți, pe care îi așteptăm acum să crească. Spania rămâne deosebit de ofertantă pentru noi, ne gândim să organizăm o acțiune și la Valencia, pentru că este mai aproape de Madrid și de Barcelona și este locul în care avem o comunitate importantă de români”, a declarat Aurel Țicleanu.Juniori_2
Pentru Miodrag Belodedici, prezența la Sevilla a însemnat mai mult decât căutarea de tinere talente. Fostul internațional a vizitat stadionul Ramón Sánchez Pizjuán, acolo unde, în urmă cu 30 de ani, cucerea primea Cupă a Campionilor Europeni din palmares, după o finală câștigată de Steaua în fața Barcelonei.

„Am găsit câțiva jucători buni pe care vom continua să îi monitorizăm”

„A fost un sentiment plăcut, de împlinire, de mândrie, dar, în același timp, și de părere de rău că a trecut timpul așa de repede. Orice jucător care a participat într-o finală de Cupa Campionilor se gândește la acel moment atunci când se află în preajma stadionului. Vrea să intre din nou pe teren, să pășească pe gazon. Din fericire, eu am avut această ocazie și m-am bucurat. Nu mi s-a părut că stadionul s-a schimbat atât de mult. Atunci, în tribune erau bănci, acum sunt scaune”, spune Miodrag Belodedici.
Acțiunea din Spania a fost a șasea de acest gen organizată pe parcursul ultimelor 15 luni de Departamentul de Scouting al FRF. A fost pentru a doua oară când antrenorii federali au ajuns în Spania: în octombrie 2014, la Madrid, au fost testați juniorii români născuți în anul 2000. Au mai fost organizate și alte acțiuni de selecție pentru tinerii din Ungaria, Germania și Benelux, Italia și Franța.

Precizare: Textul și imaginile prezentate mai sus aparțin Federației Române de Fotbal

Alte articole de la Fotbal