5 greșeli de evitat în alegerea mobilei pentru balcon


Achiziționarea primului mobilier balcon poate fi la fel de solicitantă sau interesantă ca și cumpărarea primei case cu grădină.

Nu te grăbi să cumperi ce ți-a plăcut la prima vedere, fă-ți timp să observi caracteristicile pieselor de mobilier potrivite pentru exterior și alege abia după ce te-ai convins că mobilierul respectiv face garanția calității și a aspectului dorit.
Iată câteva greșeli pe care este indicat să le eviți atunci când alegi un mobilier balcon de care să te bucuri mulți ani.
Mobila ieftină poate ajunge să te coste mai mult
Alege o variantă de mobilier balcon care să facă dovada calității. Și probabil ești conștient de faptul că aceasta nu este cea mai ieftină variantă, așa-i? Gama de prețuri a mobilierului pentru grădină este extem de variată. Deși poate fi tentant, nu alege automat cel mai ieftin preț pe care îl poți obține la mobilierul de exterior. Lucrurile cu adevărat ieftine tind să fie slabe din punct de vedere calitativ și fragile. 

Picioarele subțiri pot fi nepotrivite pentru podeaua balconului

Atunci când alegi scaune și mese pentru balcon, asigură-te că acestea au picioare care să nu alunece sau să nu fie prinse în elementele de îmbinare ale podelei. Alege în funcție de nevoile pe care le ai, nu doar în funcție de aspect.

Unele materiale pot fi nepotrivite pentru balconul tău  

Ai posibilitatea de a alege pentru balcon mobilier făcut din tec, eucalipt, oțel inoxidabil, aluminiu, fier forjat, răchită, rășină sintetică. Fiecare material are avantajele și dezavantajele care îl fac ideal pentru un anumit climat sau situație. Doar pentru că găsești un anume mobilier la raionul de mobilier pentru exterior, asta nu înseamnă că este și potrivit pentru situația ta. Fă-ți temele și asigură-te că materialul pe care îl alegi se potrivește condițiilor climatice din zona ta și nivelului de expunere la soare. 

Vei avea nevoie de un plan pentru zile ploioase

Pentru că este mobilier de exterior, ar trebui să nu îmi fac griji de ploi, nu? Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa pentru toate componentele mobilierului de exterior. Pernele, de exemplu, sau componentele realizate din materiale textile trebuie ferite de ploi pentru a rezista. Cea mai bună recomandare în acest sens este să le protejezi de ploaie de fiecare dată, pentru că țesăturile de exterior sunt rezistente și hidrofuge, dar nu și impermeabile. 

Așează mobilierul în zonele potrivite pentru felul lui

Dacă ai perne albe, nu le pune sub copaci, iar dacă sunt colorate nu le pune în lumina directă a soarelui că se vor decolora. Încearcă să găsești cea mai bună variantă de plasare a acestora, astfel încât toate componentele să reziste bine în timp și să își păstreze aspectul inedit.