Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 august 2020

28 de autobuze cu combustibil alternativ vor intra în flota ETA SA


Miercuri, 13 mai, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost prezent la Craiova unde, împreună cu Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Cum vor fi cheltuiți banii?

Proiectul „Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, în valoare totală de 77,726,561.10 lei, din care 69,187,652.97 lei fonduri nerambursabile, urmăreşte reducerea poluării aerului şi a emisiilor fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului energetic prin implementarea următoarelor măsuri: înnoirea parcului de autobuze existent prin achiziţionarea a 28 autobuze moderne cu combustibil alternativ (gaz natural comprimat), dotate cu sisteme de supraveghere video pentru creşterea gradului de siguranţă al pasagerilor şi accesibile şi persoanelor cu mobilitate redusă, precum şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu GNC.
Este cel de-al treilea proiect cu finanţare europeană de care beneficiază transportul local de călători, după „Construirea unei artere de legătură între bd. Nicolae Bălcescu şi bd. Tineretului spre nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, în cadrul căruia parcul auto al ETA SA va fi suplimentat cu șapte autobuze Mercedes alimentate cu GNC, şi „Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, aprobat spre finanţare în luna decembrie a anului trecut.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate