26 septembrie – Ziua Europeană a Limbilor


Azi, la Centrul EUROPE DIRECT, se sărbătoreşte „Ziua europeană a limbilor”. Programul începe la ora 11.00, la Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Vâlcea, cu un documentar al Centrului ED realizat de Ionuţ Rusu, fost voluntar ce a studiat în spaţiul european. Apoi, în prezenţa unor oficialităţi de la Ambasada SUA, se vor prezenta donaţiile şi cărţile achiziţionate cu sprijinul Centrului Cultural American.

Urmează inaugurarea celor 8 posturi de învăţare a limbilor străine, precum şi vizionarea unei expoziţii de carte, reviste şi materiale informative primite de la Oficiul de Publicaţii din Bruxelles, ce se va desfăşura la Secţia de împrumut carte în limbi străine. În finalul primei părţi vom avea un moment muzical susţinut de Trupa „Pasărea de cursă lungă”.

După-amiază programul se reia la ora 17.00, cu o prezentare despre „Multilingvism în Europa”, un documentar realizat de Cristina Gâdea, voluntar al Centrului Europe Direct. În ultima parte va avea loc o vizionare a filmului artistic „Portretul lui Dorian Gray”(2007).