Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

7 iunie 2020

22 perechi de bile, șterpelite din Parlament


O nouă performanță, care poate intra pe ușa strâmtă a Guinness Book, a fost consemnată în România, așteptându-se omologarea din partea comisiilor de resort care, în prealabil, vor leșina de emoție: 22 de perechi de bile, albă-negră, au fost subtilizate din dotarea Legislativului. Pare-se că prilejul a fost votul pentru libertatea madamei Udrea, la care râvnesc procurorii, iar apărătorii parlamentari nu consimt. Ca atare, spre a menține în stare liberă tripla ministresă a jupânului Băsescu, singurul care anunță că o vizitează la domiciliu și azi (înainte mergea ea la Cotroceni), aleșii neamului au introdus în urne piuneze, aspirină, pietricele de râu ori nimic, unii prefăcându-se că slobozesc din pumn ceva, iar acel ceva, ca la jocul cu „ghicește în ce mână o țin”, nu exista. Se va purcede la o anchetare prin procurorii DNA, alertați de un așa caz rarisim de corupție cu bile? Vor scotoci procurorii prin buzunarele aleșilor? Nu-i cam târziu? Poate și-au dat țoalele la curățătorie între timp, sărăcia făcând ravagii prin clasa politică românească, precum bine știm, iar corpurile delicte s-au dizolvat în detergenți. Cine a fugit cu bilele? Trag nădejde să nu fie vreun parlamentar pe care am pus, în cartierul meu electoral, ștampila! Că ăștia azi fură oul de prepeliță al unei biluțe, mâine fură boul de aur al tezaurului național, dacă o mai fi și ăla la locul lui și nu l-au înlocuit cu vreo aspirină.
Da, am trăit s-o auz și p-asta! Aleșii neamului, crema națiunii, alifia cinstei, buricul moralei purceseră la o asemenea găinărie de alba-neagra. Care-s cei 22? Mă uit lung la poza domnului Zgonea? Nu, ăsta-i cinstit. O fi furat … și repet în cap nume. Nu, toți sunt aleși de popor tocmai spre a vindeca nația de deprinderi urâte. Cin să fie, cin să fie? Iohannis s-a răzgândit cu anticipatele și pare a-i conveni sasului rețeta cu Cioloș, pe care a scos-o din buzunar de parcă o știa de un veac. Că nu se poate cu anticipatele, că e greu, că legea stă pieziș. Păi ce motiv de demisie în bloc a Parlamentului mai nimerit ca ăsta picat acum mănușă – Parlamentul a fost prins cu biluțele în buzunarul nădragilor, inventarul oficial dovedind hoția. Demisia! Orice om cinstit, în afara celor 22, ar demisiona imediat, nesuportând un asemenea afront. Păi nu?!

P.S.
Între timp, Coana Joițica joacă rolul femeii amărâte de la țară și spune că n-a văzut în viața ei 5 milioane de roni, cât i-au cerut cauțiune procurorii. Așa că exclude varianta de a plăti. Păi poate sunt de acord ăia să-i achite în euro sau dolari, că tot se încurcă biata femeie de nu mai ține minte ce fel de valută se găsea prin gențile cât papornița care galopau spre ministerele ei! Poate echivalează în poșete – cu 5 poșete ai făcut de-o cauțiune! Poate…

Poți comenta aici

Alte articole de la Fraze