21 elevi vâlceni au intrat în sistemul de învățământ militar


În urma afișării rezultatelor admiterii în colegiile naționale militare, un număr de 21 de elevi vâlceni au fost admiși. Astfel, pentru Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, au fost admiși opt băieți și cinci fete, iar pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost admiși șase băieți și două fete.
Este lăudabil faptul că, pentru a doua oară consecutiv, o elevă din județul Vâlcea reușește să intre cu cea mai mare medie la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Este vorba de Maria-Mădălina Matei, de la Liceul „Constantin Brâncoveanu”, din orașul Horezu, ea obținând media 9,83.
Ceilalți elevi admiși provin de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Drăgășani – trei elevi, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” – doi elevi, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – doi elevi, Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu – doi elevi, Câte un elev a provenit din Băbeni, Berislăvești, Galicea, Mateești, Măldărești, Nicolae Bălcescu, Pietrari, Sălătrucel, Laloșu și Școala Gimnazială „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.
Conducerea Centrului Militar Județean Vâlcea adresează felicitări elevilor, familiilor acestora, precum și profesorilor care au contribuit la formarea lor și le urează succes în carieră.
Informații oferite de către lt. colonel Nicolae Olaru (foto), șeful Biroului de Informare-Recrutare din cadrul CMJ Vâlcea.