20 de oaspeți din Republica Moldova, în vizită pe meleaguri vâlcene


Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Judeţeană „Matei Basarab” Vâlcea organizează în perioada 5-10 august 2019 Tabăra de odihnă, recreere și documentare pentru copiii basarabeni, ediția a III-a, Râmnicu-Vâlcea, sub genericul „Să ne cunoaștem Țara mamă”. Copiii și însoţitorii lor, în număr de 20, provin de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din municipiul Chișinău, Republica Moldova.
În memoria basarabenilor care au suferit şi murit ca urmare a celui de-al doilea val de deportaţi, din 5-6 iulie 1949, copiii au pregătit, la 70 de ani de la tristul eveniment, o piesă de teatru intitulată Vagonul 17, realizată după romanul Din Calidor (1987), de Paul Goma, regizor Rodica Burlacu. Aceasta va fi jucată astfel: luni, 5 august, orele 18.00, la sediul Subfilialei „Cultul Eroilor” Goleşti; marţi, 6 august, orele 19.00 la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea; miercuri, 7 august, orele 11.00, la Biserica „Sfânta Mare Muceniță Varvara” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parcul Turistic „Salina Ocnele Mari”; vineri, 9 august, orele 10.00, la Biserica „Sfinţii Voievozi”, Parohia Pietrari de Sus, comuna Pietrari.
Pentru această piesă, jucată la Concursul Naţional de Teatru, ediţia a 17-a, 2019, organizat la Sighişoara, trupa a primit premiul de excelenţă şi premiul pentru cea mai bună regie.
De asemenea, Ruxanda Covalschi din Chişinău va susţine un recital de cântece patriotice, iar Gheorghe Cărbunescu din Râmnicu-Vâlcea va susţine un recital de romanţe.
Tabăra se desfăşoară în colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu-Vâlcea, instituţia care asigură cazarea participanţilor.
• Eugen PETRESCU – preşedinte filială

Posting....