19 competiții sportive cu peste 2.500 de concurenți, marca DJST Vâlcea


Foarte mulți copii și tineri au fost stimulați să practice sport datorită implicării și organizării de către reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea a 19 acțiuni, toate în luna mai. Au fost 2.510 concurenți aliniați la start, în competițiile sportive, luptând pentru un loc pe podium. Cum jumătate din competiții sunt cu tradiție, ne putem da seama, după cum declară conducerea DJST Vâlcea, că sportul nu reprezintă un fenomen izolat în județ, fiind practicat în mod regulat.
Potrivit declarației directorului instituției, Bogdan Marinescu (foto alăturat), trebuie îndreptată atenția și aprecierea și către profesorii de sport, antrenorii, directorii școlilor, dar și autoritățile locale, toți cei care și-au dat interesul în organizarea competițiilor. Menționăm o parte din acțiunile sportive devenite deja tradiții: Festivalul Loviștean – Malaia;
Memorialul „Cristian Boteanu” – Rm. Vâlcea; Cupa Cozia MTB – Călimăneşti; Cupa Posada – Perişani; Cupa Alutus – Rm. Vâlcea; C.N. Atletism – Rm. Vâlcea; Cupa Saishin Ediţia a XVII – Rm. Vâlcea; Festivalul de Jocuri Tradiţionale – Tomşani; Crosul Copiilor – Călimăneşti.
Reprezentanții DJST Vâlcea mulțumesc și colegilor de la Inspectoratul Școlar pentru deschiderea de care au dat dovadă și pentru implicare. Fondul de premiere a fost asigurat de către DJST Vâlcea, conform calendarului competiţional aprobat de către Ministerul Tineretului şi Sportului.