11 braconieri AU PICAT ÎN «PLASA» jandarmilor


Vineri, 22 ianuarie 2021, între orele 13.00-21.00, jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Brezoi au acționat, împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Clăbucet, pentru prevenirea și combaterea actelor de braconaj piscicol. Activitățile s-au desfășurat pe raza comunelor Racovița, Câineni, Perișani și Boișoara și s-au încheiat cu o bogată «recoltă» de amenzi.
Astfel, în zona Cornet din comuna Racovița, au fost depistate 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care pescuiau în apele râului Olt. Acestea foloseau plasă monofilament, tip parașută și nu dețineau permise de pescuit.

Amenzile au depășit 10.000 de lei!

Sancțiunile contravenționale, în valoare totală de 10.200 lei, au fost aplicate după cum urmează: cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 lei și două avertismente conform O.U.G. nr. 23/2008, patru sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție, o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei pentru refuz de legitimare. De asemenea, au fost descoperite asupra persoanelor 10 kilograme de pește din speciile caras și biban în stare vie, motiv pentru care jandarmii au procedat la deversarea acestora în râul Olt.
Pescarii amatori fără permise de pescuit trebuie să știe că jandarmii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni și în perioada următoare.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea