10 ha de vegetație uscată, în flăcări


Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 22 aprilie, la ora 20.13, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în orașul Horezu, satul Râmești. Până la stingerea incendiului, a ars vegetația uscată pe aproximativ 10 hectare, după câteva ore de la momentul anunțării, acesta fiind lichidat de pompierii militari în colaborare cu SVSU Horezu. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor de către o persoană neidentificată încă.

Incendiu la un taximetru, în Râmnic
Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit, pe 21 aprilie, pe strada Posada din Râmnic, pentru stingerea unui incen­diu izbucnit la un autoturism (taximetru). Au ars elementele combustibile din zona com­par­timentului motor al mașinii. Incendiul a fost stins la scurt timp de la sosirea pompierilor.
Cercetările preliminare atestă că focul a izbucnit în urma producerii unui scurt­circuit la instalația de alimen­tare cu energie electrică.