Zile de foc pentru ISU Vâlcea


În perioada 5-9 iunie 2020, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 70 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: cinci accidente rutiere, 16 traumatisme, 48 diverse afecțiuni medicale și o intoxicație. După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 10 situații de urgență: transportul persoanelor, misiuni de decontaminare și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
În data de 8 iunie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Alunu.
Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 3 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea