Zahiu: „Arbitrul a greşit la ambele goluri ale gazdelor”


La finalul partidei dintre CSM Râmnicu Vâlcea şi Minerul Motru, antrenorul gorjenilor, Gabriel Zahiu (fost jucător al Stelei) a declarat, oarecum surprinzător, că este mulţumit de jocul elevilor săi, dar foarte dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitraj, care, în opinia sa, a greşit la cele două goluri marcate de vâlceni.

„Sunt mulţumit de jocul băieţilor mei în meciul de la Vâlcea. am avut o prestaţie bună faţă de ceea ce am găsit când am venit la această echipă, în urmă cu trei etape. Jucătorii nu aveau încredere în forţele lor, sufereau din punct de vedere psihic, nu se simţeau motivaţi. Ce să mai vorbesc de partea fizică. Nu erau deloc pregătiţi. Eu zic că ei au crescut de la etapă la etapă în ultimele trei jocuri şi s-a văzut şi aici, la Vâlcea, că putem pune probleme oricărei echipe. După aspectul jocului, sunt total nemulţumit de rezultat pentru că nu este echitabil. Arbitrul a greşit la ambele goluri ale gazdelor. La faza primului gol, mingea nu a intrat în poartă, se vedea clar urma mingii în afara liniei de poartă, iar la faza golului doi, acel corner în urma căruia s-a marcat nu a existat, a fost unul inventat de arbitri”, a precizat antrenorul de la Minerul Motru.

De asemenea, antrenorul formaţiei gorjene a mai declarat că ar fi preferat ca Federaţia Română de Fotbal să nu programeze cinci etape din returul campionatului regulat în toamnă, fotbaliştii de la Minerul având nevoie de o pauză în care „să se pună la punct psihic şi fizic”. „Noi mai avem mult de lucrat la încrederea pe care trebuie să o aibă jucătorii atunci când intră pe teren. Ei, acum, nu au încă suficientă încredere în forţele proprii. Însă, chiar şi aşa, cred că putem duce echipa pe drumul cel bun astfel încât să ne salvăm de la retrogradare. Eu chiar cred că Minerul se poate salva. Din păcate, pe noi ne dezavantajează foarte mult faptul că Federaţia Română de Fotbal a programat cinci etape din returul campionatului acum, în toamnă. Eu aş fi preferat ca aceste meciuri să se joace în primăvară, chiar dacă era nevoie de mai multe etape intermediare. Ne dezavantajează situaţia, dar nu avem ce să facem, trebuie să lucrăm din mers punctele la care suferă echipa noastră”, a completat fostul jucător al Stelei.