Weekend cu politia în stradă: 63 de șoferi au devenit pietoni, iar 200 mii lei vor ajunge în bugetele locale


La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat, în județul Vâlcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație, în special a celor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În aceste zile, în tot județul Vâlcea s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind organizate și desfășurate activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, reducerea riscului rutier pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 844 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Cinci șoferi conduceau băuți

 Dintre amenzile aplicate, 191 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru alcool, 165 pentru abateri ale bicicliștilor, 3 pentru abateri ale pietonilor, 2 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și  449 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 63 de permise de conducere (30 pentru viteză neregulamentară, 15 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 11 pentru alte abateri, fiind retrase și 23 de certificate de înmatriculare.