O fetiță de 5 ani a pierit într-un tragic accident rutier la Mihăești. Era, oare, pusă în scăunelul special pentru copii?


Încă o tragedie pe drumurile vâlcene!!! De această dată un copil de doar 5 ani și-a pierdut viața. Așadar….la data de 8 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Mihăești, pe DN 67. Din primele verificări efectuate,  a reieșit faptul că, ar fi avut loc o coliziune între un autoturism condus de o femeie, de 30 de ani, din localitatea Mihăești și un alt autoturism condus de o femeie, de 54 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

La eveniment au fost solicitați și pompierii militari vâlceni, care au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță SAJ.

A fost identificată o victimă minoră, inconștientă, neîncarcerată. Echipajul SMURD a început manevrele resuscitare. Din nefericire, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicul aflat la locul accidentului a declarat decesul victimei. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs evenimentul. Și am dori cu tot dinadinsul 2 lucruri, din partea poliției vâlcene:

  1. Să ne comunice răspunsul la această întrebare, chiar dacă n-o mai aduce înapoi pe copilă dar poate trage un semnal de alarmă pentru cei care nu pun copiii în scăunele de mașină.
  2. Să ne precizeze când a fost cea mai recentă acțiune pe tema copiilor care trebuie să circule în scăunele speciale auto.