Încă doi tineri (copii)!!! au pierit într-un tragic accident de circulație


• o copilă de 14 ani a fost grav rănită!!!

În data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați, cu privire la producerea unui accident de circulație, în localitatea Drăgoești, pe DJ 678. Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Drăgășani, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat în coliziune cu un autoturism staționat în afara părții carosabile și cu un stâlp.

La eveniment s-au deplasat de urgență și forțele ISU din cadrul Punctului de Lucru Dobroteasa (ISU Olt) și Detașamentelor de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și trei ambulanțe SAJ.
Echipajele operative sosite la locul intervenției au constatat că în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme și 3 ocupanți, iar într-unul se aflau 2 victime încarcerate, inconștiente. În urma evenimentului rutier un autoturism a lovit un stâlp electric, firele de la stâlp aflându-se pe carosabil. Victimele au fost extrase de urgență și au fost predate, inconștiente, echipajelor medicale. Din nefericire, echipajele SAJ au declarat decesul celor două persoane. A treia persoană implicată în evenimentul rutier a fost transportată la UPU Vâlcea de către echipajul SAJ, cu traumatism la coloana cervicală.

Așadar, în urma evenimentului rutier, din nefericire, a rezultat decesul conducătorului auto si a unui tânăr, de 15 ani, din municipiul Drăgășani, precum și rănirea unei minore, de 14 ani, din localitatea Cungrea, județul Olt. Cercetările sunt continuate de către polițiști, in cadrul unui dosar penal, sub supravegherea unui procuror, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Este încă o tragedie în care îți pierd viața doi copii; în ultima perioadă fiind tot mai dese evenimentele rutiere în care sunt implicați șoferi tineri..Încă un argument în plus pentru legiuitori să modifice legislația rutieră cu o prevederi care, mai mult ca oricând devine necesare…Șoferilor cu vârsta de până la 21 de ani, precum şi celor care au o experiență de conducere mai mică de un an pentru categoria de vehicule B, să le fie interzis să conducă vehicule care depășesc 100 CP, respectiv 75 de kw în cazul vehiculelor electrice. Și de ce nu, pe timpul nopții, aceleași categorii de șoferi să nu poată conduce decât însoțiți de un adult…