Week-end perfect pentru echipele vâlcene din Liga a II-a


• CSM a învins UTA şi a dat o „mână de ajutor” Damilei în lupta pentru promovare
 

În urmă cu puţin timp, pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, CSM a învins formaţia arădeană UTA, la capătul unui meci în care vâlcenii au controlat cu autoritate desfăşurarea „ostilităţilor”. Chiar dacă tehnicianului Alexandru Pelici i-au lipsit câteva „piese” de bază din angrenajul obişnuit, fotbalişti care au fost accidentaţi sau suspendaţi (precum Plecanciuc, Neagoe sau N’Kongue), iar duelul împotriva ocupantei poziţiei a treia părea unul foarte dificil, dorinţa imensă de victorie pe care au afişat-o astăzi râmnicenii a făcut diferenţa între cele două formaţii. Octavian Vasile a declanşat pentru prima dată „nebunia” în rândul celor aproape 1.000 de spectatori veniţi să vadă meciul din tribunele stadionului „Zăvoi”, în minutul 18, atunci când a recepţionat o centrare excelentă trimisă de Vătăjelu, a profitat de neglijenţa portarului advers şi a înscris nemarcat de la numai câţiva metri distanţă de poarta rămasă goală. Deşi balonul a mai intrat de două ori în poarta oaspeţilor, de fiecare dată prin acelaşi neobosit mijlocaş de bandă stângă Octavian Vasile (în minutele 32 şi 35), arbitrul a indicat fie off-side, fie faptul că balonul depăşise suprafaţa de joc înainte de a fi introdus în poartă, iar vâlcenii au intrat la cabine numai cu avantajul minim stabilit în minutul 18.

CSM s-a dovedit echipa mai incisivă şi în partea secundă, în pofida insistenţelor sterile ale arădenilor. Chiar dacă au avut câteva şanse importante de a se desprinde pe tabela de marcaj, municipalii au reuşit golul secund (şi cel care a stabilit rezultatul final) abia în minutul 82, atunci când Constantin Stoica a transformat un penalty obţinut de Traore.

În urma acestui succes, CSM păstrează poziţia a opta în clasament, însă egalează la puncte ocupantele locurilor şase şi şapte (CS Mioveni şi FCM Târgu Mureş) acestea fiind superioare vâlcenilor doar prin golaveraj. Însă, poate mai important decât atât, prin victoria de astăzi, fotbaliştii de la CSM îi ajută pe cei de la Damila Măciuca, „verzii” lui Niculescu rămânând astfel la doar un singur punct în spatele arădenilor, care ocupă locul trei în clasament, cu 32 de puncte.
 

Marţian, aproape de un conflict cu suporterii din Zăvoi
 

La meciul de astăzi, în tribunele stadionului din Râmnicu Vâlcea, s-a aflat şi Adrian Marţian, patronul formaţiei UTA. La pauza întâlnirii, acesta a trecut prin apropierea spectatorilor aflaţi la Tribuna I, care l-au taxat verbal pentru ceea ce declarase în urmă cu două săptămâni, atunci când a făcut mai multe afirmaţii lipsite de fair-play la adresa antrenorului Damilei, Claudiu Niculescu. Omul de afaceri clujean care se ocupă în prezent de destinele celor de la UTA a reacţionat, tot verbal, într-o primă fază, însă apoi a plecat nervos la vestiare. El a fost prezent în tribune şi pe parcursul reprizei secunde, dar a plecat, din nou foarte supărat, atunci când vâlcenii au marcat golul al doilea, iar ulterior nu a mai fost văzut la stadion, părăsind probabil incinta chiar înaintea încheierii partidei.
 

Pelici: „Este o victorie mare”
 

Tehnicianul vâlcenilor s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia fotbaliştilor săi, apreciind că aceştia au obţinut un succes extrem de important, pentru care i-a felicitat. „Rezultatul de astăzi este unul foarte important pentru noi. Este o victorie mare şi pot să spun asta fără să fie ceva exagerat. Felicit jucătorii pentru modul în care au evoluat, în care s-au dăruit pe teren. Însă, noi mai avem de adunat puncte şi va reamintesc că nici măcar nu suntem salvaţi matematic de la retrogradare. Mai este mult de jucat, iar următorul meci va fi tot unul greu, vineri, la Timişoara. Dedic această victorie tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica şi îi felicit încă o dată pe băieţi pentru rezultat”, a mărturisit Alexandru Pelici.