Meci cu scântei la Şirineasa


• echipa edilului Săraru a câştigat duelul marilor orgolii în faţa rivalei din Popeşti


Astăzi, pe stadionul din comuna Şirineasa, fotbaliştii echipei gazdă au primit, în cadrul etapei a XXIV-a din Seria Sud a Ligii a IV-a, replica grupării Experţi Popeşti. Chiar dacă cele două formaţii erau despărţite de paisprezece puncte în clasament (Experţi-45, Şirineasa-31), iar oaspeţii porneau din postura de favoriţi, jucătorii primarului Săraru şi-au luat revanşa pentru ultimele trei înfrângeri suferite în compania rivalilor din Popeşti (două în sezonul trecut şi încă una în turul acestei ediţii), impunându-se cu scorul de 3-1.

„Experţii” din Popeşti au fost cei care au deschis scorul, din penalti, în prima repriză. Gazdele au replicat însă repede, iar pauza le-a prins pe cele două formaţii din nou la egalitate, Şirineasa punctând tot dintr-un penalty, intens contestat de oficialii oaspeţilor. Primele minute ale reprizei secunde au adus însă „ruperea” echilibrului din teren, după ce portarul celor de la Popeşti s-a accidentat la picior şi nu a mai putut continua partida. Neavând un goal-keeper de rezervă, tehnicianul oaspeţilor a fost nevoit să introducă între buturi un jucător de câmp, acesta din urmă fiind cel care a greşit la ambele faze din care Şirineasa a marcat golurile ce au făcut diferenţa în acest meci şi au băgat trei puncte în „contul” gazdelor.
 

Primarul Şerban a ameninţat cu retragerea echipei din campionat


Nemulţumit de rezultatul cu care s-a încheiat jocul, edilul comunei Popeşti, Constantin Şerban, omul care face ca această formaţie să existe, a ameninţat cu retragerea din campionat, acuzând arbitrajul. De asemenea, acesta s-a declarat nemulţumit şi de faptul că primarul din Şirineasa, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a stat pe marginea terenului, în interiorul gardului de protecţie şi a oferit sfaturi jucătorilor săi. „Nu pot să cred ce s-a întâmplat! Nu sunt deloc mulţumit de rezultat! Se ştie că primarul de la Şirineasa este vicepreşedinte la AJF şi nu înţeleg de ce a stat pe marginea terenului, într-un loc unde nu avea voie, fără ca arbitrul să facă ceva. Mie nu îmi convine să tot bag bani în echipă şi să fim nedreptăţiţi. Bag mereu bani, uneori iau bani şi de la nevastă-mea, că nu am nici eu de unde!”, a declarat Şerban.

Omologul său din comuna vecină şi rivală în plan fotbalistic, Dan Săraru, i-a replicat mai moderat, fără ca probabil edilul din Popeşti să îl mai audă: „Nu cred că e vreo problemă în legătură cu locul din care am vizionat acest meci. Şi nu am greşit cu ceva dacă am dat indicaţii jucătorilor mei. Şi, să fiu sincer, consider că am voie să stau în apropierea terenului şi să dau indicaţii după câte am făcut pentru această echipă şi pentru baza sportivă”.

Fără să comentăm în vreun fel opiniile edililor, remarcăm jocul bun pe care l-au practicat astăzi fotbaliştii celor două formaţii, în mod cert unul peste nivelul Ligii a IV-a. Gruparea din Popeşti s-a dovedit, aşa cum o arată şi numele, echipa mai experimentată, care a ştiut să „lege” jocul mai bine în majoritatea timpului, însă entuziasmul tinerilor din Şirineasa, elevi ai antrenorului Dumitru Teleşpan, a făcut diferenţa şi a adus mult dorita victorie într-un derby local.