Vremea nefavorabilă a dat peste cap calendarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal


• 14 partide din şaisprezecimile Cupei României – faza judeţeană au fost amânate! Doar derby-ul dintre Unirea Drăgăşani şi Flacăra Horezu se va disputa astăzi


După cum se stabilise în urmă cu câteva săptămâni, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea, cele mai valoroase 32 de echipe din judeţul nostru trebuiau să se întâlnească, zilele acestea, în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Însă, condiţiile meteo mai puţin favorabile disputării partidelor şi, mai ales, precipitaţiile căzute din abundenţă săptămâna trecută i-au determinat pe oficialii de la AJF să propună cluburilor amânarea acestor jocuri până la mijlocul săptămânii viitoare. Decizia s-a dovedit pe placul multor conducători de cluburi, însă, cum se întâmplă aproape întotdeauna, nu chiar toţi oficialii echipelor angrenate în această fază au fost mulţumiţi, reprezentanţii grupărilor Unirea Drăgăşani şi Flacăra Horezu hotărând să înfrunte cu stoicism vitregiile vremii şi să se întâlnească la data stabilită iniţial, adică astăzi, pe terenul din „oraşul viilor”, cu începere de la ora 15.00.

Celelalte 14 jocuri au fost însă amânate, ele fiind reprogramate pentru mijlocul săptămânii viitoare. De asemenea, mai trebuie precizat faptul că meciurile din această fază a competiţiei se vor juca într-o singură manşă, numele echipelor care se vor califica în optimi urmând să se stabilească în timpul regulamentar de joc sau, dacă va fi nevoie, după prelungiri sau executarea loviturilor de la unsprezece metri. Partidele din turul următor al întrecerii fotbalistice judeţene sunt programate a se disputa în luna noiembrie.


Programul complet al 16-imilor Cupei României

Miercuri, 9 octombrie

Unirea Drăgăşani – Flacăra Horezu

Marţi, 15 octombrie

FC Băbeni – CS Şirineasa

Oltul Ioneşti – Cozia Călimăneşti

CS Mădulari – Topologul Galicea

Experţi 2000 Popeşti – Ştiinţa Grădiştea

Voinţa Orleşti – Viitorul Valea Mare

Foresta Malaia – Minerul Ocnele Mari

AS Creţeni – Progresul Măldăreşti

Miercuri, 16 octombrie

Stejarul Vlădeşti – CS Hidro Rm. Vâlcea

Victoria Frânceşti – Posada Perişani

Saldi Cernişoara – Viitorul Dăeşti

AS Băile Olăneşti – Lotru Brezoi

AS Bărbăteşti – U. Păuşeşti Măglaşi

Unirea Tomşani – AS Căzăneşti

Joi, 17 octombrie

UTD Drăgăşani – CS Şuşani

Olteţul Alunu – Minerul Berbeşti*

*gazdele s-au calificat direct în optimi, Minerul s-a retras din competiţie