Vom avea aerodrom și heliport, la Budești!


În ședința ordinară a CJ Vâlcea, desfășurată azi, 29 martie 2024, a fost aprobată încheierea unui acord de parteneriat cu comuna Budești, în vederea realizării, pe teritoriul acesteia, a unui aerodrom pentru aeronave ușoare, dar și a unui heliport pentru zbor la vedere (V.F.R.), de zi și de noapte.
Prin acest parteneriat, Consiliul Județean Vâlcea își asumă obligația de a finanța, din fondurile județului, serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei.
Este un prim pas pe care îl facem, în parteneriat cu administrația locală din Budești, pentru ca județul Vâlcea să ofere celor interesați acces la mijloace de transport rapide, cum ar fi aeronavele de mici dimensiuni sau elicopterele.
Mai mult ca sigur aici vom avea staționat un elicopter Smurd și vom crea și o arteră specială de transport de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și până la acest aerodrom.
Prin realizarea unei astfel de investiții, extindem infrastructura de transport a județului, ceea ce înseamnă noi oportunități pentru viitori investitori, care vor găsi în Vâlcea locul ideal în care să își deschidă noi afaceri.

Constantin Rădulesc
Președinte CJ Vâlcea