Voluntarii de la USG-Ciech au renovat Centrul de Plasament “Casa Pinocchio”


USG - Casa Pinocchio 2 Râmnicu Vâlcea, 16.02.2015 – Echipa de voluntari de la USG-Ciech a finalizat proiectul
de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit de la Centrul de Plasament “Casa Pinocchio”, după o activitate intensă de peste două săptămâni.

La acest proiect, care a prins viață datorită donației generoase în valoare de 30.000 USD oferite
de Fundația Kulczyk, au participat 22 de voluntari din echipa USG-Ciech.

Echipa USG-Ciech a inițiat proiectul după o serie de discuții cu autoritățile locale pentru protecția copilului, cele care au atras atenția echipei asupra problemelor cu care se confruntă Centrul de Plasament “Casa Pinocchio” din localitatea Băbeni, unde locuiesc 32 de copii, de diverse vârste. USG–Ciech a recomandat Fundației Kulczyk sprijinirea proiectului.

Proiectul a constat în renovarea tuturor celor 6 dormitoare, a sălii de activități, precum și achiziționarea de mobilă și echipament, cuprinzând: 32 dulăpioare personalizate, 32 seturi de lenjerie de pat, 32 scaune, mașină de spălat cu o capacitate de 12 kg, uscător de rufe cu o capacitate de 9 kg, 9 fotolii, 6 uși, 5 paturi noi, 2 biblioteci, autocolante de perete, perdele, lămpi, un set de calculator cu proiector, 2 mini camere de filmat și o mulțime de jucării.

Kulczyk Investments este noul acționar majoritar al Grupului Ciech, care deține USG-Ciech, în România, în timp ce Fundația Kulczyk sprijină proiecte de infrastructură și investiții sociale în țări
din înteaga lume care au nevoie de ajutor
.

Voluntarii de la USG-Ciech au condus cea mai importantă parte a proiectului => lucrările de renovare
și reabilitare a spațiului de locuit și a celui destinat activităților educative de la Centrul de Plasament “Casa Pinocchio”.

„Facem acum parte din comunitatea județului Vâlcea și știm ce înseamnă să te confrunți cu resurse limitate pentru desfășurarea activităților. Sunt foarte fericit că noi, cei de la USG–Ciech, am putut contribui la ajutarea copiilor de la Casa Pinocchio. Pentru mine, proiectul are și o valoare simbolică, fiind expresia relațiilor călduroase româno-polone. Din 2013, orașul Băbeni este „înfrățit” cu orașul polonez Zbuczyn”, a declarat dl. Witold Urbanowski, Director General al USG-Ciech.

„Ne străduim să asigurăm uzinei un viitor bun pe plan local și să o eficientizăm pentru a oferi stabilitate celor 636 de angajați ai noștri. Sunt mândru și impresionat de echipa de voluntari de la USG-Ciech, care s-a implicat din toată inima, cu mult suflet, în proiectul de la Centrul de Plasament “Casa Pinocchio”, dând dovadă de responsabilitate și deschidere. USG–Ciech este o echipă de vâlceni adevărați”, a încheiat dl. Urbanowski.

În ultimii doi ani, USG-Ciech a trecut printr-o perioadă de restructurare a activității și a investit într-un calcinator nou, care va permite creșterea producției la 500.000 tone de sodă în 2015.
Odată cu finalizarea acestui proiect, USG-Ciech urmărește să devină profitabilă după ani lungi și grei
de confruntare cu falimentul.

Pentru informații suplimentare legate de acest subiect, vă rugăm să contactați informare.media@ciechgroup.com.