Vlădoiu, Matei şi Bleotu pe aceeaşi „lungime de undă”: NESTATUTAR


În data de 6 aprilie, la Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană a Partidului Social Democrat – filiala Vâlcea. Lucrările şedinţei s-au derulat, în prima sa parte, ireproşabil, prezentându-se rezultatele bune obţinute de organizaţia PSD Vâlcea la alegerile locale şi parlamentare din 2012, precum şi obiectivele politice pentru 2014 (alegerile europarlamentare şi prezidenţiale) şi 2016 (alegerile locale şi parlamentare). În partea a doua a şe¬dinţei, situaţia a degenerat, fiind încălcat de mai multe ori statutul PSD. „Vă prezint, câteva situaţii în care statutul partidului nostru a fost încălcat flagrant: nu s-a aprobat de către Conferinţa Judeţeană componenţa numerică a Biroului Permanent Judeţean, conform statutului Partidului Social Democrat; nu s-a aprobat de către Conferinţa Judeţeană a PSD alegerea în componenţa Biroului Permanent Judeţean a funcţiei de prim – vicepreşedinte, conform articolului 83, alineatul 2 din statutul Partidului Social Democrat; nu s-au prezentat şi aprobat delegaţii pentru Consiliul Naţional al PSD; prima şedinţă a Consiliului Judeţean al PSD şi de constituire a Comitetului Executiv Judeţean s-a transformat într-o licitaţie pentru funcţiile de vicepreşedinte. În acest fel, s-a ajuns la un număr record de aproape 40 de vicepreşedinţi în Biroul Permanent Judeţean, încălcându-se grav statutul Partidului Social Democrat. Precizez că la articolul 83, alin. 1 din statutul PSD se prevede că pot face parte din Biroul Permanent Judeţean preşedintele, 7 – 11 vicepreşedinţi, secretarul executiv, trezorierul, preşedintele Tineretului Social Democrat, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate, reprezentatul pensionarilor, reprezentatul aleşilor locali şi reprezentatul sindicatelor de-aici şi până la cei 41 de vicepreşedinţi a fost «licitaţie cu strigare»!”, declară deputatul Aurel Vlădoiu. În acest context, deputatul Colegiului Horezu a renunţat la toate funcţiile, rămânând simplu membru de partid. Mai trebuie spus că, la final şedinţei, nu s-a prezentat şi nu s-a supus la vot raportul Comisiei de validare. Astfel, nu se cunoaşte dacă această conferinţă a fost una statutară.
 

Gigi Matei: „Nu pot lua parte la asemenea devieri de la statutul partidului”
 

Marele absent al şedinţei din data de 6 aprilie a fost Gigi Matei. Preşedintele organizaţiei municipale Rm. Vâlcea a PSD spune că adevăratul motiv pentru care nu a participat este acela că „am prevăzut haosul care avea să se întâmple în partea a doua a conferinţei, adică la alegerea Biroului Executiv al Organizaţiei Judeţene”. Pe aceeaşi „lungime de undă” cu Vlădoiu, Matei a mai declarat: „Consider că ceea ce s-a întâmplat în a doua parte a conferinţei, este total nestatutar, prin modul în care s-au ales oamenii pe funcţii, precum şi numărul funcţiilor. În opinia mea ar trebui organizată o nouă şedinţă a Comitetului Executiv ales ieri, pentru alegerea Biroului Executiv, la această dată cel ales fiind nestatutar. Acesta a fost adevăratul motiv pentru care nu am vrut să particip la Conferinţa Judeţeană. Nu pot lua parte la asemenea devieri de la statutul partidului”.
 

Bleotu: „Funcţiile de vicepreşedinţi au ajuns derizorii”
 

Total nemulţumit s-a arătat şi Vasile Bleotu, deputatul Colegiului Drăgăşani. În timpul şedinţei de sâmbătă, în batjocură, Bleotu a propus ca toţi cei 210 membri ai Consiliului Judeţean al PSD să fie aleşi vicepreşedinţi, adică fiecare să voteze pentru el! În plus, deputatul din zona de sud a judeţului a informat conducerea partidului – preşedintele Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea – în privinţa încălcărilor de statut din Conferinţa judeţeană a PSD Vâlcea. Acum, mingea este ridicată la fileu…